Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Katwijk vlagt morgen voor Coming Out Day!

Blog

Katwijk vlagt morgen voor Coming Out Day!

Gratis vlaggenactie Kattuk.nl groot succes, 70 vlaggen uitgedeeld.

Morgen (vrijdag 9 oktober) hangen er door heel Katwijk regenboogvlaggen in het kader van Coming Out Day. Een mooie actie om Katwijkse LHBTI-ers een hart onder de riem te steken.

Er hangen er meer dan voorgaande jaren, de gratis vlaggenactie van kattuk.nl i.s.m. Suus vd Plas was namelijk een groot succes. De 30 vlaggen waren allemaal in no-time weg. Gelukkig kregen we hulp van COC Leiden die nog eens 30 vlaggen hebben gedoneerd. En we hebben er her en der nog een aantal opgepikt om aan de vraag te voldoen, waardoor er nu in totaal 70 gratis regenboogvlaggen zijn uitgedeeld. Als het goed is heeft iedereen die er een heeft aangevraagd de vlag uiterlijk vanavond binnen

Wil jij ook nog een vlag? Of is er iets misgegaan met de bezorging?
Morgenochtend om 8:30 uur zijn we met een delegatie van 12 Katwijkse LHBTI jongeren en sympathisanten aanwezig bij het hijsen van de regenboogvlag in de tuin voor het gemeentehuis. Kom gerust even langs om nog een vlag op te halen, we hebben er nog een paar op voorraad.

Wat kan je nog meer verwachten?
Onze razende reporter Remzi gaat samen met PodKat verslag doen van het hijsen van de vlag bij het gemeentehuis en op scholen. We gaan foto’s maken van alle vlaggen die we tegenkomen in Katwijk en plaatsen die onder de hashtag #KatwijkisLiefde. Verder roepen we iedereen op ook foto’s in te sturen naar info@kattuk.nl en/of ze te plaatsen op social media met #KatwijkisLiefde. En tot slot krijgen Katwijkse LHBTI jongeren een eigen pagina op Kattuk.nl met allerlei info, tips, factsheets, blogs en meer. Deze pagina komt morgenmiddag online.

Info van de gemeente Katwijk
Op vrijdag 9 oktober besteedt de gemeente Katwijk aandacht aan inclusiviteit en acceptatie van LHBTI’ers met het hijsen van de Regenboogvlag. De vlag wordt gehesen door een afgevaardigde van het COC Leiden, een scholier vanuit het voorgezet onderwijs en wethouder Corien van Starkenburg namens het college van B&W.

De Regenboogvlag wordt op de vrijdag voorafgaand aan Coming Out Day (zondag 11 oktober) in de tuin van het gemeentehuis gehesen. Vanwege het vlaggenprotocol kan daar op zondagen geen vlag gehesen worden.

Meer Coming Out Dag (o.a. de hele geschiedenis) op Kattuk.nl HIER

 

 

Geschreven door: Arno

Geen reacties

Laat een reactie achter

X