Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /Katwijk steunt zwaar getroffen verenigingen en ondernemers

Blog

Katwijk steunt zwaar getroffen verenigingen en ondernemers

De gemeente Katwijk heeft afgelopen week besloten zwaar getroffen ondernemers en verenigingen te ondersteunen met een financiële bijdrage. Burgemeester Visser:  “De ondernemers die economisch lijden onder de maatregelen die nodig zijn om de coronapandemie tegen te gaan, proberen wij met een financieel pakket aan maatregelen tegemoet te komen. Verenigingen krijgen compensatie vanuit het Rijk en verenigingen die het financieel niet meer redden, kunnen daarnaast een beroep doen op de subsidieregeling van de gemeente.”

Hulp voor ondernemers
De horeca, detailhandel en non-food markkooplieden zijn de afgelopen periode zwaar getroffen. De gemeente Katwijk biedt een helpende hand. Wethouder Knape: “Met het kwijtschelden van de precariobelasting voor 2020 helpen we ondernemers die gebruik maken van gemeentegrond voor bijvoorbeeld een terras. Daarnaast maken we het parkeren in de parkeergarages van Katwijk van 1 mei tot 1 juli 2021 de eerste twee uur gratis. Dit draagt bij aan het herstel van de horeca en detailhandel in het centrum. Ook de non-food marktkooplui komen we financieel tegemoet. De huur voor de periode dat ze niet op de markt stonden, wordt kwijtgescholden. Regels voor compensatie van de huurprijs voor ondernemers die bij de gemeente huren en veel omzetverlies hebben geleden, gaan we nog verder uitwerken.” Voor ondernemers of flexwerkers die minstens 30% in inkomen achteruit zijn gegaan is er de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Meer informatie hierover is te vinden op www.katwijk.nl/ondernemers.

Steun voor sportverenigingen
Door corona hebben veel verenigingen hun activiteiten niet of slechts gedeeltelijk kunnen uitvoeren. Wethouder van Helden: “Sportverenigingen hebben het moeilijk. Sporten is niet altijd mogelijk of onder speciale omstandigheden en extra inkomsten vanuit de kantine of andere evenementen zijn er niet. Verenigingen die velden huren, hebben vergoeding gekregen vanuit het Rijk voor het tweede kwartaal van 2020. Ook voor het vierde kwartaal is compensatie van 45% aan huurkosten mogelijk. Binnenkort maakt het Rijk meer bekend over aanvullende regelingen voor het eerste en tweede kwartaal van 2021.” De gemeente houdt deze Rijksregelingen goed in de gaten en wijst organisaties op de mogelijkheden.

Eerste stap openingsplan
Na een lange periode, waarin weinig mogelijk was, hebben we op 28 april 2021 de eerste stap gezet in het openingsplan. Terrassen en winkels kunnen onder voorwaarden open en de avondklok is afgeschaft. De eerste stappen naar versoepeling zijn gezet. Het is fijn dat er voor de hele samenleving licht is aan het einde van de tunnel. Hoe meer mensen worden ingeënt, hoe meer er weer mogelijk is. Tot die tijd moeten we ons houden aan de basisregels: handen wassen, afstand houden en testen bij klachten. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Geschreven door: Arno

Geen reacties

Laat een reactie achter

X