Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Welzijnskwartier /Katwijk organiseert in de Week tegen Eenzaamheid ontmoetingsmomenten

Blog

Katwijk organiseert in de Week tegen Eenzaamheid ontmoetingsmomenten

In het teken van de Week tegen Eenzaamheid organiseren diverse partners (waaronder Welzijnskwartier) activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. In de week tegen Eenzaamheid van 30 september t/m 7 oktober vinden door het hele land speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid.

Welkom in de Herberg – 30 september
Op meerdere plekken kan er iets lekkers genuttigd worden. Herberg De Zwanenburg is van 12.00-13.30 uur geopend voor een kopje soep. En jong en oud, families of individuen kunnen genieten van het uitgebreide stamppotbuffet bij Herberg ‘De Open Hof’. Informatie en aanmelden kan via doemeeinkatwijk.nl.

Pubquiz voor jongeren – 1 oktober
Op vrijdagavond 1 oktober (19.30-20.30) organiseert Welzijnskwartier in Katwijkse jongerencentra een pubquiz. Wie weet het meeste en wint met de groep mooie prijzen? Jongeren van 12 t/m 23 jaar kunnen meedoen. Informatie en aanmelden kan via doemeeinkatwijk.nl.

Soep uit de moestuin van Maatjesopmaat – 2 oktober
Op zaterdag 2 oktober organiseert Buurtsoep Katwijk in samenwerking met Stichting Maatjesopmaat een soepdag op de volkstuin van Maatjesopmaat. De locatie kunt u vinden door in Google te zoeken op: ‘Hortus Kariva’.

Deelnemers van Maatjesopmaat en Buurtsoep Katwijk komen samen op ‘Hortus Kariva’ om een heerlijke soep te eten die gemaakt is door vrijwilligers van de Buurtsoep met natuurlijk verse groenten.

Deze activiteit is natuurlijk niet alleen voor deelnemers die al bij één van de organisaties aangesloten zijn, maar ook voor mensen die het leuk vinden om kennis te maken met ons!

Tijdens het eten van de soep is er ruimte om met elkaar in contact te komen en te genieten van het groen om u heen. Informatie en aanmelden kan via doemeeinkatwijk.nl.

Andere activiteiten
Bij de bestaande koffiemomenten en inlopen van Welzijnskwartier staat de deur ook open om over eenzaamheid te praten en wordt aandacht geschonken aan dit belangrijke thema! Kom erbij! En zorg er ook voor dat Katwijk een plek is waar naar elkaar wordt omgekeken, waar het een veilige plek is, waar inwoners elkaar ondersteunen in moeilijke tijden en elkaar helpen in de lastige persoonlijke periodes van het leven.

Week tegen Eenzaamheid
Van 30 september tot en met 7 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Eenzaamheid
Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid 2021 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. meer dan 250 gemeenten en 160 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Doe Mee Weken
Iedereen wil ertoe doen, zinvol bezig zijn, anderen ontmoeten en erbij horen. Tijdens de ‘Doe Mee weken’ staat dit centraal. De seizoensopening (Doe Mee Markt op 11 september jl.) en de speciale thema’s zijn de aanleiding voor gemeente Katwijk en Welzijnskwartier om met de campagne ‘Doe Mee Weken’ de activiteiten van diverse lokale partners, clubs en verenigingen in het zonnetje te zetten.

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X