Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Eenzaamheid /Jongeren delen kerstkaarten uit tegen eenzaamheid

Blog

Jongeren delen kerstkaarten uit tegen eenzaamheid

In de afgelopen week zijn jongeren uit alle zes de jongerenwerklocaties van het Welzijnskwartier op pad geweest met stapels kerstkaarten. De kerstkaarten waren alle voorzien van een prachtig kerstgedicht, wens en/ of tekening. Vanuit elke locatie zijn de jongerenwerkers op pad gegaan samen met een groep jongeren. De bestemmingen waren verzorgingshuizen, dienstencentrums voor ouderen of een huis waar mensen met een licht verstandelijke beperking  wonen. 

De handgeschreven kaarten werden door de jongeren persoonlijk aan hen overhandigd. Veel mensen voelen zich vooral in de donkere dagen voor kerst eenzaam. Sommige ouderen en mensen met een beperking krijgen weinig tot geen bezoek. Kerstkaarten worden ook steeds minder verstuurd. Vandaar dat het jongerenwerk het belangrijk vind dat jongeren zich inzetten voor andere doelgroepen dan zichzelf. Zo laten zij de jongeren zien dat je mensen met een klein gebaar, zoals een kaart, blij kan maken. Jongerenwerker Roy van Schie merkt dat deze mensen zich gezien voelen, ze voelen dat zij er toe doen en vinden het bezoek van al die jonge mensen gezellig. 

Het is inmiddels al het derde jaar dat het jongerenwerk de kerstkaartenactie organiseert. Jongeren vinden de kerstkaartenactie altijd leuk ook vinden ze het erg raar dat iemand zo blij met een kaartje kan zijn. Zij snappen dan opeens wat eenzaamheid kan zijn en het zet ze ook aan het denken over hun eigen familie. Vaak hebben ze vervolgens het goede voornemen om vaker bij hun opa of oma langs te gaan, zodat zij niet eenzaam worden.

Deze actie heeft vele mooie uitwerking en het mooiste is dat alle betrokkenen zich beter voelen achteraf. Ook wordt het gesprek over eenzaamheid gevoerd, want niet alleen oudere of mensen met een beperking kunnen zich eenzaam voelen, maar eigenlijk kan dit iedereen overkomen. Zo zijn ook sommige jongeren eenzaam en ook voor hen is er plek bij het jongerenwerk van het Welzijnskwartier.

Volg ons via Facebook Jongerenwerker Welzijnskwartier KRV of  via Instagram jongerenwerker_welzijnskwartier en blijf op de hoogte van al onze activiteiten.

 

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X