Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Ingezonden: Democratie of niet?

Blog

Ingezonden: Democratie of niet?

Ingezonden brief n.a.v. de plannen tot het opknappen van de N206

Op maandagavond 2 december komt VVD-gedeputeerde de Bondt opnieuw in een niet-openbare vergadering met de voltallige Katwijkse Gemeenteraad praten over de Provinciale Weg (N206). Deze gedeputeerde beweert met droge ogen dat het opknappen van de N206 een project van de gemeente Katwijk is, terwijl de provincie Zuid-Holland de eigenaar van de weg is. Vervolgens beweert ze financieel niet te willen bijdragen aan een tunnel en ze heeft daarover ook al een deal gesloten met het College van B&W.

Zoals gebruikelijk worden er allerlei rookgordijnen gelegd en worden er zaken bijgehaald die niet ter zake doen. Achteraf krijgen we dan halve waarheden te horen die nog erger zijn dan leugens. Het is in onze ogen onbestaanbaar dat men met de Raad over gemeentelijk en provinciaal beleid praat en dat niet in het openbaar doet. Deze vergadering heeft niets te maken met aanbestedingssommen of concurrentieposities. Het gaat gewoon om het voorbereiden van regulier overheidsbeleid en de bevolking heeft er recht op om te weten welk standpunt de raadsleden innemen en welke trukendoos de gedeputeerde opentrekt omdat ze blijkbaar geen geld in Katwijk wil besteden.

Ondergetekenden hebben daarom een brief naar alle raadsleden gestuurd met de eis om deze vergadering in het openbaar te houden. Het is een testcase voor het democratisch gehalte van ons bestuur.

Jaap Haasnoot

Jan de Lange

Anna Marie van der Plas

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Laat een reactie achter

X