Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /Gemeenteraadsverkiezingen Katwijk (UPDATE9: hertelling?)

Blog

Gemeenteraadsverkiezingen Katwijk (UPDATE9: hertelling?)

Update 9: Verzoek PvdA hertelling afgewezen, dinsdag definitief besluit hertelling door oude gemeenteraad

Het hoofdstembureau van de Gemeente Katwijk heeft het verzoek van de PvdA om een hertelling van de stemmen afgewezen. Na rijp beraad kwam men tot de conclusie dat er, ondanks dat onregelmatigheden waren bij de presentatie van de voorlopige uitslag, er geen reden is om aan te nemen dat de definitieve uitslag niet correct zou zijn.

Alleen de oude gemeenteraad kan nog besluiten dat er toch herteld moet worden. Dit besluit zou kunnen vallen tijdens het afscheid van de oude raad op dinsdag aanstaande. Er was onder de partijen geen meerder-heid die de wens van PvdA-lijsttrekker Jan Haasnoot ondersteunde om vrijdagmiddag nog in een extra vergadering bijeen te komen. De partijen willen de zaak eerst binnen de fractie bespreken.

Burgemeester Wienen gaf wel aan dat er een onduidelijkheid zit in de door het Ministerie van Binnenlandse Zaken verstuurde instructie voor de mensen op de stembureau’s. Volgens de kieswet mag een stem alleen geldig verklaard worden als het witte rondje voor de naam van de gekozen kandidaat geheel of gedeeltelijk rood ingekleurd is. Volgens de PvdA is het echter zeker dat er op een stembureau in Rijnsburg stemmen goedgekeurd zijn waarin niet het rondje voor de naam maar de naam zelf met een rood potlood ingekleurd is.

Bij de presentatie van de definitieve uitslag werd duidelijk waardoor de fouten ontstonden in de woensdagavond gepresenteerde voorlopige uitslag. Bij één stembureau had men alleen de op de lijsttrekkers uitgebrachte stemmen doorgegeven aan het gemeentehuis. De stemmen op de overige kandidaten waren per abuis niet meegeteld. Ook werd duidelijk dat bij één stembureau de stemmen dezelfde nacht reeds herteld zijn omdat er bij het optellen van de voorkeurstemmen een fout gemaakt is. Het CDA krijgt door het herstellen van deze fout nog eens 9 stemmen bij. De ChristenUnie verliest in de definitieve uitslag één stem.

Als er door de gemeenteraad tot een hertelling besloten zou worden kan dit gevolgen hebben voor de installatie van de nieuwe raad op donderdag. Alleen de raadsleden die ondubbelzinnig verkozen zijn mogen dan geïnstalleerd worden.

Update 8: Voorlopige uitslag verkiezingen Katwijk herzien

In Katwijk is bij hertelling van de voorlopige uitslag gebleken dat er een fout gemaakt is. Deze fout heeft tot gevolg dat de voorlopige uitslag bijgesteld moet worden. Deze bijstelling heeft gevolgen voor de zetelverdeling. Op basis van de huidige situatie is de zetelverdeling:

CDA 8 zetels
Gemeente Belangen 7 zetels
ChristenUnie 6 zetels (5 op grond van eerste voorlopige uitslag)SGP 5 zetels
VVD 5 zetels
PvdA 2 zetels (3 op grond van eerste voorlopige uitslag)

De ChristenUnie krijgt er één zetel bij, de PvdA blijft met twee zetels in de raad vertegenwoordigd.

Ook dit is nog een voorlopige uitslag. Morgen, vrijdag om 10.00 uur wordt de definitieve uitslag vastgesteld, tijdens een openbare zitting, door het Centraal Stembureau

Update 7: Voorlopige uitslag:
CDA 8 zetels (was 10)
GemeenteBelangen 7 zetels (was 7)
VVD 5 zetels (was 3)
SGP 5 zetels (was 5)
ChristenUnie 5 zetels (was 6)
PvdA 3 zetels (was 2)
DOEL 0 zetels (was 0)

Update 6: Vandaag verkiezingen. VERGEET NIET TE STEMMEN!!

Update 5: Alles over de verkiezingen staat nu op Kattuk.nl. Ook de verslagen van de politieke markt en de Meet and Greet. Vergeet niet te stemmen!!

Update 4: link naar de verkiezingsprogramma’s toegevoegd
Update 3: Vanaf vandaag stellen jonge politici van de diverse partijen zich op de homepage van Kattuk.nl aan je voor. Te beginnen met Matthijs van de PvdA, Gerard van de CU, Bastiaan van DOEL, Edwin van de VVD en Nadine van GB.

Jan Buizerd van de SGP en Arjan van de CDA volgen later (nog geen stukje binnen)

Update 2: het begint nu echt storm te lopen met persberichten vanuit de politiek. Er zijn de laatste dagen een stuk of 20 nieuwe persberichten en ingezonden brieven toegevoegd door jongeren vanuit diverse politieke partijen. Onder andere van DOEL, CU, CDA, GB, VVD en de PvdA.

Alle persberichten zijn te vinden in de rubriek BESTUUR MEE. In de dagen na het weekend zal de hele homepage Kattuk.nl in het teken staan van de verkiezingen

Vergeet onze poll niet, rechts op de homepage.

Zin om stoom af te blazen vrijdagavond?
Kom dan naar de Meet and Greet met jonge politici in the Pocket.

De verkiezingsprogramma’s

Eerder bericht…..

Op 3 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Nederland en dus ook in Katwijk.

Partijen die mee doen zijn: CDA, GemeenteBelangen, ChristenUnie, SGP, VVD, PvdA en (terug van weggeweest) DOEL.

Persberichten, columns e.d. van deze politieke partijen zijn te vinden in de rubriek BESTUUR MEE. Dus wil je op de hoogte blijven hou deze rubriek dan goed in de gaten.

Verder staat er de komende maand een poll op de homepage waarop je aan kunt geven wat jij gaat stemmen.

Politieke jongeren
Vanaf dit weekend zijn jongeren die op de lijst staan van de diverse politieke partijen en ook betrokken zijn bij Zetel 34 zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van artikelen van hun partij op Kattuk.nl.

Het gaat om:
Arjan van der Hout, CDA
Nadine de Koning, GemeenteBelangen
Gerard Mostert, ChristenUnie
Buis de Jong, SGP
Edwin de Mol, VVD
Matthuis van Tuijl, PvdA
Bastiaan Zuyderduyn, DOEL

Er staan al bijdragen van Matthijs van Tuijl

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X