Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /Gemeente ondersteunt verenigingen in coronatijd

Blog

Gemeente ondersteunt verenigingen in coronatijd

Niet alleen ondernemers ondervinden problemen door de coronacrisis. “Ook veel verenigingen in Katwijk hebben het niet makkelijk. Alle activiteiten zijn gestopt en daarmee komen soms ook inkomsten die gepland waren niet binnen”, laat wethouder Adger van Helden weten. Het gaat bijvoorbeeld om verenigingen en stichtingen in de sport, de wijken en de kunst-, cultuur- en erfgoedsector.

Daarom is er nu ook voor verenigingen een informatiepunt: www.katwijk.nl/verenigingen. Hier kunnen zij terecht met vragen en vinden zij informatie over verschillende landelijke en lokale regelingen waar verenigingen en stichtingen mogelijk gebruik van kunnen maken. “Neem vooral contact op als er zorgen zijn. Daar waar het kan, helpen we als gemeente”, aldus van Helden.

Verenigingen hebben een belangrijke maatschappelijke meerwaarde voor de samenleving van Katwijk. Verenigingen zijn plekken om elkaar te ontmoeten en zorgen ervoor dat iedereen in Katwijk mee kan doen. Voor iedereen is wel een vereniging waar hij of zij zich thuis voelt, zich kan ontplooien en zich kan inzetten voor zijn of haar omgeving. De gemeente wil waar dat mogelijk is ondersteunen en samen op zoek naar oplossingen, zodat verenigingen deze moeilijke periode door komen. Bijvoorbeeld door de huur van gemeentelijke gebouwen en de gemeentelijke lasten op te schorten. Ook is besloten om subsidies die aangevraagd zijn gewoon uit te keren, ook als de activiteiten waarvoor de subsidie is aangevraagd nu niet door kunnen gaan.

Online informatiepunt voor verenigingen
Alle belangrijke informatie voor verenigingen en stichtingen over de coronacrisis is verzameld en te vinden op een speciaal online informatiepunt: www.katwijk.nl/verenigingen. Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd. Verenigingen vinden hier informatie over de verschillende landelijke ondersteuningsmaatregelen. Bijvoorbeeld over de TOGS regeling (Tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren) en de TOZO regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) waar nu ook steeds meer verenigingen in de sport en kunst- en cultuursector gebruik van kunnen maken. Maar er is ook informatie te vinden over regelingen van de koepelorganisaties en bonden waar verenigingen voor in aanmerking komen. Daarnaast wordt op de pagina verwezen naar landelijke informatiepunten en kunnen verenigingen via corona@katwijk.nl hun vragen stellen.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X