Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Gemeente Katwijk voert actie tegen windmolens

Blog

Gemeente Katwijk voert actie tegen windmolens

windmolens-donQuichote

www.spotpen.nl

Katwijk is een groot voorstander van duurzame energieopwekking, maar wil tegelijkertijd de unieke kwaliteiten van de Hollandse kustlijn behouden. Daarom wil Katwijk geen parelketting van windmolens zichtbaar aan de horizon. Samen met kustgemeenten als Noordwijk, Zandvoort en Wassenaar is Katwijk de strijd aangegaan met het Rijk om het windmolenpark achter de horizon geplaatst te krijgen. Helpt u ons mee? Teken de petitie “Tegen windmolenparken 6 kilometer voor Hollandse kust”. Elke stem telt.

Het plaatsen van windmolens in zee die zichtbaar zijn vanaf de kust is een ingrijpende aantasting van de kustlijn. Ook blijkt uit onafhankelijke onderzoeken dat de economische schade groter is dan de besparing van de kosten als de windmolens dichterbij de kust geplaatst worden.

Teken de petitie
In Zandvoort is een actie gestart “Tegen windmolenparken 6 kilometer voor Hollandse kust”. Katwijk ondersteunt deze actie. De verzamelde handtekeningen zullen eind maart worden overhandigd aan de Tweede Kamer leden en indien mogelijk aan minister Kamp. Er zijn zoveel mogelijk handtekeningen nodig. U kunt de petitie ondertekenen op www.vrijehorizon.nl.

Facebookpagina
Er is ook een speciale Facebookpagina U kunt de pagina “liken” en daardoor de actie onder de aandacht brengen van uw vrienden door foto’s & berichten te delen. Samen staan we sterker.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Comments: 3

 • peee

  Beantwoorden 13/03/201410:35

  Ik zie het probleem niet zo, of je nu een lege horizon ziet of een horizon met windmolens, tis maar wat je gewend bent. Wat een onzin, we moeten nu eenmaal duurzamer leven. Ik denk niet dat die petitie zin heeft aangezien Nederland achterloopt op de rest van europa qua duurzaamheid, dus die windmolens gaan komen.

 • Rebel

  Beantwoorden 13/03/201416:06

  Dit krijg je dus met al die ongein over “duurzaamheid” en “groen” leven. Als je dat wilt, wil je dus ook een windmolen park in zee, net zoals op elk dak zonnepanelen. Als je in dit geval A zegt moet je ook B zeggen..

  Persoonlijk heb ik er liever een (paar) kerncentrales bij zodat er eindelijk eens gestopt kan worden met al dat achterlijke “duurzaam” en “groen” gedonder. Zo “groen” zijn die windmolens ook niet.. Door ze te plaatsen help je een heel stuk natuur (Zee) naar de gallemiezen. En ook met het plaatsen ervan vervuil je al een helleboel, tenzij ze die krengen met een roeibootje gaan plaatsen..

Laat een reactie achter

X