Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Eenzaamheid /Geen blauwe maandag met Omapost

Blog

Geen blauwe maandag met Omapost

Op 17 januari is het blue Monday. Volgens een Britse psycholoog de deprimerendste dag van het jaar. Dit zou komen doordat vele goede voornemens al mislukt zijn, de vakantie ver weg lijkt en de dagen vaak donker en grauw. Om toch voor een lichtpuntje te zorgen geeft gemeente Katwijk al haar maatschappelijke partners de kans om een kaartje naar dierbaren te sturen. Gemeente Katwijk is hiervoor in zee gegaan met Omapost.

Gemeente Katwijk neemt deel in de landelijke coalitie tegen eenzaamheid. Vanuit de gemeente wordt er hard gewerkt om de eenzaamheid in de samenleving weg te nemen. Eén van de belangrijkste beleidskeuze hierin is dat eenzaamheid een randvoorwaarde is in de Maatschappelijke Agenda. Partijen die in Katwijk een subsidie ontvangen uit deze Maatschappelijke Agenda dragen zo een steentje bij aan het bestrijden van eenzaamheid. Wethouder Corien van Starkenburg: “We willen onze maatschappelijke partners belonen met de mogelijkheid om gratis kaartjes te sturen. Om op hun beurt weer een glimlach bij een dierbare op het gezicht te toveren. Met deze actie hopen wij te laten zien dat een klein gebaar een grote impact kan hebben.”

Omapost

Net als gemeente Katwijk, neemt ook Omapost deel aan de coalitie tegen eenzaamheid. Omapost vindt het belangrijk dat voornamelijk ouderen in contact blijven met jonge mensen. Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam en veel jonge mensen zijn te druk om met regelmaat aan hun grootouders te denken. Daar wilde Omapost verandering in brengen. Met die gedachten ontwierpen zij een digitale mogelijkheid om gemakkelijk met een persoonlijke foto een kaartje naar een dierbare te sturen. Dit is, ondanks de naam, natuurlijk niet alleen maar voor ouderen bedoeld.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X