Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Even voorstellen…….Edwin de Mol VVD

Blog

Even voorstellen…….Edwin de Mol VVD

Wat is je naam en leeftijd?
Mijn naam is Edwin de Mol, ik ben 33 jaar.

Voor welke partij zit je in Zetel 34?
Voor de VVD, Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.

Wat doe je voor jongeren?
Ik heb zitting in Zetel34. Het was leuk om als groep leuke activiteiten te verzinnen om zo jongeren in contact met de politiek te brengen. Ik denk dat de Meet and Greet vrijdagavond 26 februari erg leuk gaat worden. Verder heb ik op mijn blog (https://edwindemol.blogspot.com) een aantal artikelen geschreven die jongeren aangaan, zoals het woonaanbod (waar de ‘regio’ over gaat), over alcohol en over onderwijs. Verder ben ik nog actief geweest op het forum van Kattuk.nl.

Wat zit er voor ons (de jongeren) in als we op je stemmen?
Ik zal me er sterk voor maken dat de leeftijdsgrens voor het gebruik van alcohol NIET wordt verhoogd van 16 naar 18 jaar. Het wordt niet alleen tijd voor een nuchter alcoholbeleid maar ook voor een nuchter jongerenbeleid. Over veel zaken die jongeren aangaan, zoals bijv. wonen (Woonzicht etc.) maar ook andere onderwerpen, heeft niet alleen de gemeenteraad van Katwijk zeggenschap, maar ook de ‘regio’, het samenwerkingsverband HollandRijnland.

Het is dus zaak dat het Katwijkse belang in de regio goed wordt verdedigd en daar ga ik me sterk voor maken. Meer democratie, meer geloofwaardige en eigentijdse participatie door inwoners, dus ook jongeren. Ik ga me ook sterk maken voor beter onderwijs in Katwijk. De komst van een vakcollege naar Katwijk lijkt me een goed plan. Jongeren die graag een praktisch beroep willen uitoefenen moeten die kans ook krijgen. Tegelijkertijd is het ook goed als het aantal Atheneumleerlingen stijgt. Openbare orde en veiligheid is ook iets waar ik mee aan de slag ga. Een feest moet gezellig, maar ook veilig zijn! En natuurlijk moet er ook ruimte voor evenementen als Oranjerock blijven. De woningbouw rukt steeds verder op, maar waar gewoond wordt moet ook geleefd worden. Verder heeft alles wat een raakvlak met jongeren heeft mijn aandacht.

Wat hebben je afgelopen tijd voor ons betekend?
Concreet heb ik nog niet veel kunnen doen, ik zat namelijk niet in de gemeenteraad. Ik was wel actief als burgerlid (raadscommissie Regio) en ik was lid van de schaduwfractie van de VVD. Enige dossierkennis heb ik dus wel opgebouwd.

Wat vindt je van Kattuk.nl?
Een informatieve en actuele website met een breed aanbod en dus voor ieder wat wils.

Wil je nog iets kwijt aan de bezoekers van Kattuk.nl?
Laat eens van je horen op het forum van Kattuk.nl en meng je in de discussie! En ga natuurlijk stemmen op 3 maart! Ik houd me aanbevolen, lijst 5, plaats 4.

Waar kunnen we je voor wakker maken?
Voor een raadszetel en voor de jackpot.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X