Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Eenzaamheid /Eenzaamheid tegengaan is, zeker nu, iets van ons allemaal

Blog

Eenzaamheid tegengaan is, zeker nu, iets van ons allemaal

Katwijk doet van 1 t/m 8 oktober mee met de Week tegen Eenzaamheid

Helaas is ook in de gemeente Katwijk het aantal mensen, dat zich eenzaam voelt aan het stijgen. Niet alleen ouderen, maar ook veel jongeren en jongvolwassenen zijn tijdens de Corona periode extra geconfronteerd met eenzaamheidgevoelens. Nu met de weer aangescherpte maatregelen wordt niet alleen afstand houden, maar ook omkijken naar elkaar nóg belangrijker.

Week tegen Eenzaamheid
Wethouder Corien van Starkenburg licht toe: “Het doel van de Week tegen Eenzaamheid, die dit jaar plaatsvindt 1 t/m 8 oktober, is om duidelijk te maken hoe belangrijk het is dat mensen meedoen in de strijd tegen eenzaamheid. Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid en het verschil maken in het leven van een ander. Hoe klein of groot dat gebaar ook is. Ontmoeten op de gebruikelijke manier is in deze tijd van weer aangescherpte coronamaatregelen weer lastiger. Daarom vinden veel door het Welzijnskwartier geplande activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid op een aangepaste manier of mogelijk zelfs niet plaats. We willen hier de meest verstandige afweging in te maken zonder aandacht voor de actieweek uit het oog te verliezen.

De gemeente wil het liefst dat niemand zich eenzaam hoeft te voelen. Ontmoeting en contact met anderen is hierbij de sleutel. Binnen de Maatschappelijke Agenda worden initiatieven, die ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen, van harte ondersteund en gestimuleerd. We willen een Katwijk dat naar elkaar omkijkt en waar inwoners elkaar ondersteunen in moeilijke tijden. Daarom heeft de gemeente in 2019 zich aangesloten bij het landelijke actieprogramma ‘Eén tegen Eenzaamheid’.

Ook dit jaar wordt de Week tegen Eenzaamheid van1 t/m 8 oktober  georganiseerd samen met het Welzijnskwartier. Samen staan we op tegen eenzaamheid! Kijk voor het volledige programma op www.doemeeinkatwijk.nl (wijzigingen programma onder voorbehoud i.v.m. aangescherpte maatregelen).

Meer informatie over de Week tegen de eenzaamheid is te vinden op www.eentegeneenzaamheid.nl

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X