Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Een geslaagde 36e editie van de Halve van Katwijk

Blog

Een geslaagde 36e editie van de Halve van Katwijk

De organisatie van de Halve van Katwijk kijkt terug op een geslaagde 36e editie. Alle hardloop- en wandelafstanden konden plaatsvinden onder ideale weersomstandigheden. Dit vormde opnieuw een mooi visitekaartje voor Katwijk. Vanuit alle windstreken weten deelnemers ons evenement te vinden. De winnaar bij de heren op de 21.1km was Leendert van der Lugt met een tijd van 1:16:28. Bij de dames was Leone de Voogd de snelste op de halve marathon met 1:34:04.

Hoewel het totale aantal deelnemers (1431 deelnemers) ietwat achterbleef bij de editie van vorig jaar, zijn bepaalde onderdelen wel in populariteit gestegen. De Kidsrun (voor kinderen in de basisschoolleeftijd t/m 12 jaar) trok meer deelnemers, waarbij dit jaar opvallend veel leerlingen van de American School of The Hague (uit Wassenaar) deelnamen. Kinderen t/m 12 jaar konden gratis deelnemen aan de Kidsrun en alle wandelafstanden. Deze wandelafstanden worden steeds populairder bij wandelaars. Dit jaar kon men voor het eerst de 21km wandelafstand lopen. Aan de Businessrun deden dit jaar een aantal nieuwe bedrijventeams mee. De gefaseerde starttijden, dit jaar voor het eerst, zijn goed bevallen en zullen bij de volgende editie worden gehandhaafd.

De 37e editie van de Halve van Katwijk zal plaatsvinden op zaterdag 28 september 2019.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X