Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Debuutroman Rick van Leeuwen verschijnt op 8 april, 29-jarige Katwijker schrijft geschiedenis.

Blog

Debuutroman Rick van Leeuwen verschijnt op 8 april, 29-jarige Katwijker schrijft geschiedenis.

Debuutroman Rick van Leeuwen verschijnt op 8 april
29-jarige Katwijker schrijft geschiedenis

Op woensdag 8 april ligt het fictiedebuut van Katwijker Rick van Leeuwen in de boekwinkel. Uitgeverij De Bezige Bij/Thomas brengt het boek uit onder de titel Misschien sliep je al. Het verschijnen van dit boek is voor de gemeente Katwijk een mijlpaal in haar culturele historie.

Na Robert Haasnoot (Vuurzee, De gekke logger) is de 29-jarige schrijver de eerste Katwijker die een roman uitbrengt bij een erkende uitgeverij. Binnenkort wordt bekend gemaakt waar en wanneer de boekpresentatie plaatsvindt.

Wrang-komisch
Misschien sliep je al is een wrang-komisch verhaal dat niet alleen gaat over het onvermogen van twee mensen om tragische omstandigheden te overwinnen, maar ook over een generatie die veel te verliezen heeft. De lezer wordt opgezogen in de belevenissen van een jongeman die door zijn tekortkomingen het noodlot keer op keer over zich afroept. Maar ook iemand bij wie door de nevel van tragiek en treurnis, altijd hoop gloort.

Over de auteur
Rick van Leeuwen (1981) werkt als tekstschrijver en schrijft proza. Korte verhalen van hem verschenen in literaire tijdschriften en hij trad op bij diverse literaire evenementen. De geboren en getogen Valkenburger doorliep het vwo op het Andreas College en woonde tijdens zijn studententijd, en de eerste jaren van zijn werkende leven, in Katwijk. Afgelopen zomer streek hij weer neer in het pittoreske Valkenburg. 

Over uitgeverij Thomas Rap
Uitgeverij Thomas Rap richt zich op de lichte kant van de literatuur, de poëzie en light verse. Dankzij de boeken van Youp van ’t Hek heeft de uitgeverij grote naamsbekendheid gekregen. Maar ook de Nederlandse sportbibliotheek draagt bij aan de fondsvorming met de verzamelde sportbundels van Jan Mulder, de literaire wielrenner/schrijver Peter Winnen, de marathonloper en cabaretier Dolf Jansen en vele anderen. De afgelopen jaren debuteerden een groot aantal talentvolle (literaire fictie) auteurs bij Uitgeverij Thomas Rap, o.a. Peter Middendorp, Alfred Schaffer, Jaap Scholten, Hanneke Groenteman en Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X