Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /Corona update gemeente Katwijk

Blog

Corona update gemeente Katwijk

Een hart onder de riem

Deze week is de campagne ‘Samen sterk in de strijd tegen corona’ te vinden in alle bushokjes in de gemeente Katwijk. Met deze campagne wil de gemeente inwoners die het zwaar hebben door de corona maatregelen, zoals eenzame ouderen, mantelzorgers, ondernemers en iedereen die het thuis nu lastig heeft, een hart onder de riem steken. Daarnaast worden zorgpersoneel en leerkrachten via de campagne geprezen voor hun inzet.

Nieuwe noodverordening
Er is een nieuwe noodverordening vastgesteld door de veiligheidsregio Hollands Midden, waar Katwijk een onderdeel van is. In deze noodverordening krijgen de maatregelen die het kabinet op 21 april bekendmaakte een praktische invulling. De cijfers van het aantal sterfgevallen, IC-opnames en ziekenhuisopnames laten een voorzichtig optimistisch beeld zien, waardoor een aantal maatregelen enigszins kan worden versoepeld:

Sport

  • Kinderen en jongeren tot 18 jaar krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel. Officiële wedstrijden zijn niet toegestaan. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding samen buiten sporten.
  • Dit geldt ook voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Zij moeten zich wel houden aan de 1,5 meter afstandregel.
  • Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties hun training hervatten als zij 1,5 meter afstand bewaren.

Recreatief nachtverblijf met eigen sanitaire voorzieningen
Het verbod op recreatief en toeristisch nachtverblijf wordt per 1 mei opgeheven. Het aanbieden van recreatief nachtverblijf en dus overnachten op recreatieparken, kampeerterreinen en minicampings, kamperen bij de boer, kamerverhuur, slaaphuisjes (recreatief nachtverblijf op het strand), B&B en jachthavens is toegestaan, mits er van eigen sanitair gebruik kan worden gemaakt. Het verbod op het gebruik van gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen blijft in stand.

School en kinderopvang
Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, openen op 11 mei hun deuren. Kinderen kunnen naar de buitenschoolse opvang (BSO) op de dagen dat zij naar school gaan. Ook de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de gastouderopvang mogen vanaf 11 mei hun werkzaamheden hervatten.  Noodopvang van kinderen voor ouders in cruciale beroepsgroepen blijft mogelijk. Meer informatie is beschikbaar via onderwijs@katwijk.nl.

Erehagen bij uitvaarten
Een erehaag bij uitvaarten is vrijgesteld van het verbod op samenkomsten. De erehaag is toegestaan tot een maximaal van 100 personen. Onderling moet altijd 1,5 meter zijn. Deelnemers mogen zich maximaal een half uur voor aanvang langs de route begeven en worden verzocht de locatie na het passeren van de rouwstoet zo snel mogelijk te verlaten. Met deze vrijstelling willen wij mensen de mogelijkheid bieden juist in deze moeilijke tijden – maar wel rekening houdend met de maatregelen – hun respect te tonen.    

Lopend of met de fiets op pad
Nu de regels enigszins worden versoepeld, zullen er meer mensen de straat opgaan om bijvoorbeeld kinderen naar school of sportclub te brengen. Het werk aan de weg is de afgelopen periode doorgegaan, waardoor er verschillende omleidingen of afsluitingen te vinden zijn in Katwijk, zoals bij de Rijnstraat, de Zeeweg en de Biltlaan. Houd rekening met wat langere reistijd en ga voor korte stukken zo veel mogelijk lopend of met de fiets op pad.

Houd vol!
Burgemeester Visser: “Met iedere stap die we in de verruiming van de maatregelen zetten, zullen sommigen van u opgelucht zijn, anderen juist teleurgesteld of misschien bezorgd. Toch is het nodig om deze intelligente weg te volgen naar een gezonde samenleving, waarin mensen zich veilig voelen, kunnen ondernemen, onderwijs volgen en zich zo vrij als mogelijk kunnen bewegen. De coronacrisis blijft de komende tijd nog veel van ons allemaal vragen. Ik kan alleen maar trots zijn op de manier waarop Katwijk hiermee omgaat. Houd vol. Samen moeten we de schouders eronder zetten totdat deze crisis onder controle is.

Persbericht Gemeente Katwijk

 

 

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X