Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Pride groep hijst regenboogvlag met Sonny Spek

Blog

Pride groep hijst regenboogvlag met Sonny Spek

Verslag en de eerste foto’s

Vandaag is het Coming Out Day en staat de dag in het teken van LHBTIQ+ acceptatie in het algemeen en voor regenboogvlaggen in Katwijk in het bijzonder.    

We waren er deze ochtend al vroeg bij. Om half 9 stonden we voor het gemeentehuis klaar met een regenboog vlag en de nieuwe paarse #KatwijkisLiefde shirts. Jens, William, Naomi en Raven van de Pride groep van Kattuk.nl hebben hier samen met wethouder Sonny de vlag gehesen. Ook waren er veel andere mensen aanwezig in de tuin van het gemeentehuis om mee te kunnen genieten en hun support te tonen.

Voor het hijsen van de vlag had Sonny nog een mooie speech. Waarom het belangrijk is dat de regenboogvlag gehesen wordt. ´´Het is belangrijk om de aandacht te vragen, voor de sociale acceptatie en dat je gewoon jezelf mag zijn, daar staan we als gemeente voor.´´

Ook bedankte hij het Pride café en Kattuk.nl voor de inzet om mensen bij elkaar te brengen en hierover gesprekken aan te gaan. Sonny was op bezoek geweest bij een van deze cafés en stelde de vraag waarom het hijsen van de vlag zo belangrijk was. ´´Ik werd geïnspireerd door een simpel maar heel waardevol antwoord: Als de vlag gehesen wordt zie ik voor één dag dat mensen om mij geven en mij accepteren´´.  

Na het hijsen van de vlag werd er nog een groepsfoto gemaakt op het bordes voor het gemeentehuis met ook de burgemeester erbij. En tot slot werd er nog afgesloten met een gezellig praatje en een kop koffie in het gemeentehuis en foto´s gemaakt in de nieuwe paarse #Katwijkisliefde shirts.

Een zeer gezellige, maar vooral belangrijke ochtend dus!

Hou www.kattuk.nl/lhbti en Insta in de gaten voor updates en onze activiteiten.

Geschreven door: Evi

Tekst gaat door na foto

Hieronder de eerste foto’s Coming Out Day. Hijsen regenboogvlag bij het gemeentehuis Katwijk.

Foto’s door door Jaap Ouwehand.

 

Geschreven door: Evi

Geen reacties

Laat een reactie achter

X