Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Bokstraining voor junioren bij Kamakura Katwijk

Blog

Bokstraining voor junioren bij Kamakura Katwijk

Voor 12 tot 16 jaar

Na het succes van de bokstrainingen voor senioren start Boks- en Kickboksvereniging Kamakura Katwijk nu ook met boksen voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. De lessen zullen worden gegeven door bokser Remco de Mol samen met de trainers van Kamakura Katwijk. De bokstrainingen voor zowel jongens als meisjes beginnen op woensdag 23 mei tussen 17:30 en 18:30 uur in de sportzaal van De Duinroos aan de Prinses Irenelaan. 

Het boksen als conditietraining heeft de laatste jaren een flinke opmars gemaakt in Nederland. Deze sport biedt de ultieme training voor het het hele lichaam en verbetert kracht, souplesse en uithoudingsvermogen. De bokstrainingen van Kamakura voor de senioren zijn inmiddels een groot succes en ook vanuit de jeugd is er veel interesse. Enerzijds als conditietraining en anderzijds als aanvulling op de kickbokstrainingen. Want ook een kickbokser kan niet zonder goede bokstechnieken.

De bokstrainingen voor de jeugd gaan gegeven worden door Remco de Mol. Deze 21-jarige Katwijker is bokser in de B-klasse bij boksschool De Haagse Directe en is twee keer 2de van Nederland geworden bij de amateurs. Daarnaast heeft hij getraind in de Verenigde Staten en heeft hij stagetrainingen gevolgd in Groot Brittannië. Alwaar hij gespard heeft met de Britse kampioen tot 81 kilo.

De bokstraining voor de jeugd vindt plaats op woensdag van 17:30 tot 18:30 uur in de sportzaal van De Duinroos aan de Prinses Irenelaan. Na de warmingup wordt er gewerkt aan uithoudingsvermogen en techniek. Het sparren gebeurt op bokspads of bokshandschoenen en de lessen worden afgesloten met een coolingdown. De jeugdcontributie bij Kamakura Katwijk bedraagt slechts 50 euro per 4 maanden. Hiervoor mag je deelnemen aan zowel de boks- als de kickbokstrainingen. Het is overigens de bedoeling dat de bokstrainingen voor de jeugd binnenkort worden uitgebreid.

Heb je interesse en wilt je een proefles volgen? Neem dan contact op met Wim van Rijn op rijnvan.wh@casema.nl of 071-4077990. Voor meer informatie over de boks- en kickbokstrainingen kunt u kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X