Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekrecensie The Lunar Chronicles deel 3: Cress van Marissa Meyer

Blog

Boekrecensie The Lunar Chronicles deel 3: Cress van Marissa Meyer

‘’Beschrijf,’’ zei Thorne toen hij de deur achter zich had gesloten. Ze slikte. ‘’Nou. Tja. Er staat… een bed.’’ Thorne hapte hoorbaar naar lucht. ‘’Wááát? Hebben ze een béd in deze hotelkamer?’’ Kwaad keek ze naar hem om. ‘’Ik bedoel dat het maar eentje is.’’ ‘’We zijn getrouwd, lieve schat.’’

Dit boek telt 568 bladzijdes. Het is al dikker dan het eerste en het tweede deel. Dit is het derde deel in the Lunar Chronicles en is echt een aanrader. Dit boek komt Cress (Rapunzel) er bij, en maken we een beetje kennis met Winter de stiefdochter van de boze koning. Het Rapunzel verhaal word er heel creatief verwerkt en maakt het verhaal een geheel. Echt een top boek! En ik sluit mij helemaal aan bij hun mening over Marissa Meyer. (Quote) ‘’Marissa Meyer is de koningin van de hervertellingen. ‘’

Het verhaal begint bij Cress die al zeven jaar opgesloten zit in een satelliet. Met alleen een netscherm en uitzicht op de aarde. Cress word gedwongen om voor de koningin Lavana te werken. Maar Cress haar loyaliteit ligt heel ergens anders. Ondertussen zijn Cinder, Thorne, Scarlet en Wolf nog steeds op de vlucht. Ze moeten een plan bedenken. Als ze contact krijgen met Cress komen ze er achter dat ze haar hulp heel goed kunnen gebruiken. Ze doen een poging om Cress te redden en het gaat gigantisch mis. Een van de teamleden word gevangen genomen en de andere teamleden worden gedwongen uit elkaar gehaald. Ze moeten alles op alles zetten om bij elkaar te komen en hopen dat ze hun gevangen teamlid nog terug kunnen krijgen.

Ook dit boek is voor 15+ omdat er wat geweld in zit en het zijn wisselende verhalen, waardoor het ingewikkeld kan worden. Dit boek is een aanrader als je van fantasie, cyborgs, Cinderella, Roodkapje, Rapunzel en Romantiek houd. Het is het derde deel van een vierdelige serie. In het eerste boek komt Cinder (Cinderella) bij het verhaal, het tweede boek komt Scarlet (Roodkapje) er bij en het vierde boek komt Winter (Sneeuwwitje) er bij. Er zijn ook nog extra verhalen, dit zijn er in totaal zes, linkje staat onderaan deze recensie, met de volgorde van de boeken.

Op een schaal van 1 tot 10
krijgt dit boek een 9

Dit omdat het een super boek was. Geweldig geschreven, super verzonnen. Op het moment dat ik hem uit had was mijn eerste reactie, bah nu wil ik het vervolg lezen. Ik ben super blij dat ik deze serie toch een kans gegeven heb, omdat het nu op de plank van mijn lievelingsseries hoort.

Ik wil toch nog even Blossem Books uitgeverij bedanken. Voor de mail die zij mij hebben terug gestuurd, met de mededeling dat het vierde deel Winter in juni uitgebracht gaat worden. En voor het plezier dat zij mij hebben gewenst met het lezen en het schrijven van deze recensie.

Bron goodreads

Geschreven door:   Janaika

Geen reacties

Laat een reactie achter

X