Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekrecensie The Lunar Chronicles deel 1: Cinder van Marissa Meyer

Blog

Boekrecensie The Lunar Chronicles deel 1: Cinder van Marissa Meyer

Kwaad keek ze naar hem op. ‘’Gut dokter, wat aardig. Ik zal mijn agenda even raadplegen en kijken wanneer ik een gaatje heb.’’

Dit boek heeft 374 bladzijdes. In het begin verwacht je het originele Cinderella verhaal en dat het er super veel op lijkt, maar dat is dus niet zo. Er zitten aspecten in van het Cinderella verhaal, zo als een boze stiefmoeder, stiefzusjes en een prins en een ‘glazenmuiltje’. Maar het verhaal is totaal geen Cinderella. Het verhaal is erg origineel, met androïdes en robots.

Het verhaal speelt zich af in het futuristische Nieuw-Beijing. Mensen en Androïde leven met elkaar in vrede. Het verhaal gaat om de zestienjarige Cinder, zij is een getalenteerde monteur. Het feit dat Cinder een cyborg is, maakt haar een tweederangsburger. Cinder woont bij haar stiefmoeder en haar twee stiefzusjes. In Nieuw-Beijing heerst een ziekte, die burgers het leven ontneemt. Als op een dag prins Kai voor haar werkplaats staat veranderd Cinders hele leven. Nooit had zij gedacht dat ze het middelpunt zou worden van een intergalactische strijd. Cinder zou moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad. Maar voor dat Cinder de wereld kan redden, moet ze eerst de geheimen uit haar verleden leren kennen.

Dit is een Young Adult boek, het advies leeftijd voor Young Adult boeken is 15+. Hier kan ik me wel in vinden, omdat sommige dingen ingewikkeld kunnen zijn, of wat grof verwoord zijn. Dit boek is een aanrader als je van fantasie, cyborgs of Cinderella houd. Het is het eerste deel van een vierdelige serie. Het tweede boek komt Scarlet (Roodkapje) bij het verhaal, het derde boek komt Cress (Rapunzel) er bij en het vierde boek komt Winter (Sneeuwwitje) er bij. Er zijn ook nog extra verhalen, dit zijn er in totaal zes, linkje staat onderaan deze recensie, met de volgorde van de boeken.

Op een schaal van 1 tot 10
krijgt dit boek een 7,5

Dit boek krijgt een 7,5 omdat ik hem super leuk vond. Alleen vond ik het jammer dat ik het eind al kon raden voor dat ik in het midden van het boek was. Ik vind het zelf leuk als een boek verrassend is. Jammer genoeg was deze niet verrassend. Wat ik wel leuk vond was dat het verhaal van uit meerdere mensen te lezen was. Het hij/zei perspectief.

Bron goodreads

Geschreven door: admin

Geen reacties

Laat een reactie achter

X