Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekrecensie: Het verhaal van Sky van Joss Stirling

Blog

Boekrecensie: Het verhaal van Sky van Joss Stirling

‘’Wat is er gebeurd? Had je niks zien aan komen Zed?’’ ‘’Ja, natuurlijk had ik het voorvoeld Maar ik dacht, laat ik eens gaan wandelen met mijn vriendinnetje zodat ze neer geknald kan worden. Nee, ik had niets in de gaten – net zomin als jij.’’

Het boek telt 375 bladzijdes. Het is het eerste deel van de Soulmates/Benedict serie. Tot nu toe zijn de eerste drie boeken vertaald. Of de rest nog komt? Wie zal het zeggen. Vandaag heb ik gemaild naar de uitgever om te vragen of zij daar mij wat meer over konden vertellen. Het is een zesdelige serie die los van elkaar te lezen is. Het is echt een boek om bij weg te zwijmelen. Het is een Young Adult boek en dat lees ik zo graaf. Humor, romantiek en drama zit er allemaal in. Het leest zo lekker weg en had hem zo uit!

Als Sky met haar adoptieouders verhuist vanuit het drukke Londen naar het rustige Amerikaanse Rocky Mountains, waar zij totaal niet op zat te wachten. Op haar nieuwe highschool heeft ze een blik geworpen op de stoere, maar arrogante Zed. Ze kan alleen nog maar aan hem denken en heeft omgedoopt tot wolfsman. Maar ook Zed is van slag door de verschijning van Sky. Zed heeft nooit echt interesse getoond in meisje uit de buurt, maar hij valt voor Sky als een blok. Hij noemt haar zelfs zijn soulmate en zegt dat ze de rest van hun leven samen zullen zijn. Het gaat om Sky allemaal te ver en wilt niks weten van dit soulmategedoe. Ze wilt ook niks weten van de gaven die ze volgens Zed zou hebben, maar toch hoe hard Sky het ook probeert. Ze kan geen afstand krijgen tussen Zed en de wereld van de Savants en word mee gesleurd in een wereld vol liefde, geweld, manipulatie, familiegeheimen en speciale gaven.

De gemiddelde leeftijd voor dit boek is 14+ het is een geweldig boek. De humor is gewelig, het het is duidelijk te merken dat Zed veranderd voor Sky. Er kopt een plotwending die niet te voorspellen is. Dit boek is een aanrader als je van fantasie houd, of van romantiek en/of als je van bovennatuurlijk houd. En echte aanrader vind ik dit boek.

Op een schaal van 1 tot 10
geef ik dit boek een 7

Dit boek las lekker weg en is duidelijk geschreven. De personages zijn ook echt leuk om te lezen, maar in het midden is niet echt mijn stijl. Het was maar een klein stukje, maar het trok mij niet. Verder is het een super boek. Het is echt een boek om vaker te lezen en bij weg te zwijmelen. Ook maak je op een leuke manier kennis met de familie Benedict, alle zeven broers. Waar de hele serie om draait.

Door: Janaika

Geschreven door:   Janaika

Geen reacties

Laat een reactie achter

X