Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Wanneer je meer boeken wil lezen zoals de Hongerspelen…

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Wanneer je meer boeken wil lezen zoals de Hongerspelen…

Ik was een van de eerste Nederlandse lezers van De Hongerspelen. Ik las de boeken zelfs voordat bekend werd gemaakt dat er een film van kwam! Ik was er dus vroeg bij en vanaf dat moment wilde ik alleen maar meer boeken zoals De Hongerspelen. Deze trilogie was ook een van de eerste bestsellers binnen het Young Adult-boekengenre, waardoor vele jaren later er een groot aanbod is binnen deze boekengroep. Ben jij ook een fan van De Hongerspelen? Dan is er goed nieuws, want er zijn veel boeken die er wat op lijken en die je ook zal verslinden als je er eenmaal aan begint.

Laten we beginnen bij de Gone-serie van Michael Grant. Gone gaat over een dorpje in California, waar op een dag… Poef! Alle mensen die vijftien jaar en ouder zijn verdwijnen plots. Sam, een veertienjarige jongen, en zijn klas zien hun leraar oplossen in het niets en na wat uren verward de omgeving verkennen, komen ze erachter dat hun stadje en de bijbehorende omgeving is omringd door een koepel. Ze kunnen niet meer weg! Alle kinderen moeten zien te overleven, maar dat is schokkender dan gedacht. De voedselvoorraad gaat verminderen, elektriciteit zal schaars worden en zelfs drinkbaar water blijven krijgen kan een probleem worden. Daarbij hebben sommige kinderen bijzondere krachten gekregen, waaronder een paar probleemkinderen… Zouden deze gaven wat te maken kunnen hebben met de kerncentrale in de buurt? Deze zesdelige serie is ontzettend spannend en zit vol gruwelijke details, hier heb je gewoon een sterke maag voor nodig! Ik genoot ontzettend van elk deel en nu is er ook een vervolgserie uitgekomen die zich een paar jaar later afspeelt na de Gone-serie. Meer is beter!

Dan hebben we Endgame, een trilogie die op meerdere manieren ontzettend spannend is. Hierin moeten verschillende pubers elkaar vermoorden, in de hoop dat hun eigen ras zal overleven na de komende Apocalyps. Dit kan je zien als een soort Hongerspelen, maar dan is de arena de hele wereld! Alle pubers zijn vanaf jongs af aan getraind en zijn dus gevaarlijke moordmachines, waardoor deze serie aanvoelt als een actiefilmreeks. Maar daar houdt het niet bij op! Deze boeken bevatten ook allemaal puzzels waarmee je een code kan kraken. Je kon tijdens de release zelfs kans maken op een half miljoen dollar als je als eerste de code kraakte! Een boekenserie die op meerdere manieren erg intensief is dus.

Vond jij het heerlijk om je te verplaatsen in Katniss Everdeen? Dan is Fandom wat voor jou! Dit boek gaat over een vriendengroep die tijdens een conventie acteurs ontmoeten van hun favoriete boekverfilming (De Galgendans, een fictief boek). De personages krijgen alleen een ongeluk en belanden in de fictieve wereld van De Galgendans. Hoe ze hieruit moeten komen? De hoofdpersoon sterft te vroeg in het verhaal, waardoor de vriendengroep bestaande personages van hun favoriete boek moeten overnemen. De wereld in dit verhaal heeft ook veel gelijkenissen met De Hongerspelen, dus zeker een goede aanrader.NerdyGeekyFanboy Kattuk blog 3 Hunger Games 2

The Fifth Wave heeft een post-apocalyptische setting, waarin aliens planeet aarde hebben aangevallen. Er zijn weinig overlevenden, maar die doen er alles aan om de aliens te stoppen. Heel erg spannend, het is een soort goede combinatie van De Hongerspelen en The Walking Dead. Dit boek is ook verfilmd en vond ik ook erg goed!

De Test gaat over een wereld waarin je meerdere testen moet doorgaan om in een bijzondere academie te komen, een garantie voor een geslaagde en fijne toekomst. Is de overheid en het onderwijs eigenlijk wel zo goed? De testen voor deze academie zijn alleen gevaarlijker dan verwacht… Het tweede deel heeft een soort Hongerspelen-setting, deze herkenbaarheid is erg fijn. Er zijn drie delen uit van deze serie, net zoals De Hongerspelen!

De Legend-trilogie van Marie Lu kan je haast zien als een klassieker rondom dystopische verhalen. Hierin volg je June en Day, twee pubers in een wereld vol oneerlijkheid. Deze serie is zo ondergewaardeerd in Nederland, terwijl het juist een prachtwerk is! Marie Lu weet een levensechte setting te maken waarbij je rebelse kant naar voren komt tijdens het lezen.

Tot slot hebben we The Jewel, waarvan het derde deel bijna uitkomt. In de maatschappij van The Jewel leven er meisjes met bijzondere magische krachten, maar die worden op gruwelijke wijze gebruikt. De meisjes moeten naar het hof en een kind dragen van hertoginnen. Deze hertoginnen zijn alleen gruwelijk en de meisjes worden mishandeld als beesten (zoals de mensen van het Capitool die graag de deelnemers van de Hongerspelen zien sterven als vermaak). Het tweede deel had een licht inkakmomentje, maar ik heb hoge verwachtingen van het derde deel! En laat je niet misleiden door de meisjesachtige cover, want ook vele mannelijke boekenwurmen zullen genieten van dit verhaal.

Dit zijn mijn aanraders als je meer spannende en dystopische verhalen wil lezen. Maar ik ben nog lang niet klaar, want ik heb nog meer tips! Die zal ik de volgende keer aan je vertellen. Mocht je meer willen lezen over de boeken die ik heb genoemd, raad ik je vooral aan om mijn blog te checken, want daar heb ik veel recensies over de boeken die ik je aanraad. Heb jij nog aanraders voor mij? Laat het me zeker weten!

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Geschreven door: NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X