Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Voor de liefhebbers van Harry Potter…

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Voor de liefhebbers van Harry Potter…

Vorige week stelde NerdyGeekyFanboy (Joost) zich aan jullie voor. Hier zijn eerste boekenblog. Check zijn site voor nog veel meer blogs en meer….

Blog 2: Voor de liefhebbers van Harry Potter…

Als tienjarige jongen begon ik aan Harry Potter en de steen der wijzen, een magisch verhaal waardoor ik verslaafd raakte aan fantasyboeken. Je helemaal wanen in een magische wereld en deze volledig verkennen is een unieke ervaring. Zeven boeken lang kan je genieten van de avonturen van Harry Potter, maar welke boeken moeten erna dan komen? Daar help ik je graag bij! Ik heb zes boekenseries uitgekozen die het gat in je hart kunnen vullen nadat je Zweinstein hebt verlaten.

Ten eerste wil ik de boekenserie ‘’De Glazen Troon’’ van Sarah J. Maas aanraden. Dit verhaal gaat over Celaena, een assassin die leeft in een wereld waar de magie niet meer aanwezig is. Ze is een gevangene, maar mag naar het kasteel van de koning om daar zijn persoonlijke assassin te worden. Na vijf jaar kan ze haar vrijheid krijgen, dus daar gaat ze voor. Het verhaal is erg passend en de schrijfstijl van Sarah J. Maas is subliem en gaandeweg het verhaal begin je steeds meer hints te krijgen over een magische wereld… Het laatste deel uit deze serie komt over een paar maanden uit in het Nederlands, dus je kan meteen deze serie compleet maken!

Een boekenserie die maar groter en groter wordt, is de Schaduwjagerswereld van Cassandra Clare. Dit is een boekenserie die zich afspeelt in de echte wereld, maar waar demonen aanwezig kunnen zijn, die worden afgemaakt door de dappere schaduwjagers. Naast deze jagers zijn er ook nog verschillende magische wezens, zoals vampiers, weerwolven, elfen en magiërs. Stad van Beenderen is het eerste deel van een zesdelige serie, maar dan ben je nog lang niet klaar. Cassandra Clare heeft namelijk meer series geschreven in hetzelfde universum, dus je kan een hele collectie aanmaken van haar boeken!

Vorig jaar zat ik in een kleine dip wat betreft fantasyverhalen. Fantasy wilde mij gewoon even niet pakken, maar dat veranderde door De Summoner-serie! Hierin volg je PotterFletcher, een jongen die erachter komt dat hij een summoner is en demonen kan oproepen. Hij komt terecht op een academie waarin hij zijn magie leert te beheersen. Deze serie bestaat uit drie delen en heeft een proloog en kan je zien als een mix tussen Harry Potter, Lord of the Rings en Pokémon. Dit boek haalde mij meteen uit mijn fantasydip! De schrijfstijl van Taran Matharu is erg beeldend en naast zijn magische wereld weet hij ook onderwerpen uit deze wereld toe te voegen aan zijn verhaal, zoals racisme. Deze boekenreeks weet vele mensen aan het lezen te krijgen (zowel jong als oud), dus deze serie is zeker een aanrader als je houdt van Harry Potter.

Heb je interesse in mythologie? Dan ben je bij Rick Riordan aan het juiste adres! Hij schrijft verhalen die elementen bevatten van oude mythologie, zoals de Griekse, Romeinse, Egyptische en Noorse mythologie. Percy Jackson & de Olympiërs gaat over een jongen die een halfgod is: hij heeft een normale moeder, maar zijn vader is de Griekse god Poseidon! Hij gaat naar Kamp Halfbloed, waar vele halfgoden leven. Hij beleeft in deze vijfdelige serie allemaal spannende avonturen vol mythologische figuren. Na deze serie hoef je gelukkig niet te stoppen, want Rick Riordan heeft meerdere series waardoor je nog meer spannende avonturen meemaakt. Riordan schrijft met veel humor, denderende actie en een sterke verhaallijn, heerlijk om te lezen!

Leigh Bardugo heeft het talent om prachtige magische werelden te scheppen. Zo kan je Schim en Schaduw lezen, het eerste deel in de Grisha-trilogie. Alina is een weesmeisje die in het leger zit, maar tijdens een slachtpartij een bijzondere kracht krijgt: ze kan licht besturen. Ze is de uitverkorene die Ravka (een magisch land met Russische invloeden) kan redden. Deze trilogie is fantastisch, maar daarna kan je nog door met een duologie genaamd De Kraaien, welke zich afspeelt in hetzelfde universum, alleen in een ander land waar een stad is die is gebaseerd op Amsterdam. Leigh Bardugo is nog lang niet klaar met schrijven over deze wereld, want ze schreef ook een verhalenbundel van sprookjes uit deze wereld en ze is bezig met een nieuwe serie van een van de personages uit de Grisha-serie.

Tot slot hebben we de Spellslinger-serie, beginnende met Vogelvrij. Dit boek gaat over een jongen die moet bewijzen dat hij magie kan beheersen, alleen heeft hij dus nauwelijks magische krachten. Deze serie is heel avontuurlijk en heeft voor de verandering eens een held die niet ontzettend sterk en machtig is, wat heel verfrissend is. Het verhaal heeft ook een fijne dosis aan humor en een eekhoornkat (ja, dit is serieus een wezen in de boekenserie) die je hart gaat veroveren.

Dit zijn mijn aanraders voor fantasyverhalen. Heb jij bepaalde boeken in dit rijtje gelezen, of heb jij zelf nog fantasyboeken die jij mij wil aanraden? Laat het me zeker weten!

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Logo NerdyGeekyFanboy Header

 

 

Geschreven door: NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X