Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Sciencefiction op zijn best!

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Sciencefiction op zijn best!

Voortaan om de week een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken. Dit keer ligt de nadruk op Science Fiction en de meer futuristische boeken. Met onder meer Starters en Enders van Lissa Price, BZRK door Michael Grant, The 100 door Kass Morgan, The Lunar Chronicles, Cinder en Unplugged

Aangezien mijn moeder bibliothecaresse is, kwam ik vanaf jongs af aan al vaak naar de bibliotheek. Tot op de dag van vandaag kan ik niet de bibliotheek uitlopen zonder met minimaal vier boeken naar huis te gaan (die ik dan ook binnen een week uitgelezen heb). Laatst bracht ik weer een bezoekje aan de hoofdbibliotheek en ik zag een hoop YA-boekenpareltjes liggen! Er zijn genoeg toffe boeken te vinden voor jongeren, die je gewoon lekker kan lezen naast de literaire boeken die je voor school moet lezen. Nu wil ik het hebben over de meer futuristische boeken. Sciencefiction is namelijk een erg tof genre, aangezien je mogelijke toekomstbeelden kan bekijken. In de bibliotheek zijn er een aantal goede YA-verhalen in een futuristische setting, dus die laat ik graag aan je zien!sf1

Laten we beginnen met Starters en Enders van Lissa Price, een tweeluik die is gebundeld in één boek. Zo kan je meteen de hele serie lezen! Dit verhaal gaat over een wereld waarin alleen jongeren en ouderen leven. Een hele generatie is weggevaagd, maar de ouderen hebben een manier om toch jong te zijn: ze kunnen voor een korte tijd in de huid kruipen van een jongere. Dit is een erg spannend verhaal, een echte YA-klassieker als je het mij vraagt!

BZRK is geschreven door een echte schrijfmeester, namelijk Michael Grant (bekend van de Gone-serie). Hij heeft ook meerdere series geschreven, zoals BZRK, die gaat over mensen die kleine robots kunnen besturen. Deze robots zijn haast minuscuul en de manier waarop de robots te werk gaan is echt fascinerend beschreven. Zeker de moeite waard, helemaal omdat Michael Grant geweldige verhalen kan schrijven.

Ken je de serie The 100? Deze Netflix-serie is oorspronkelijk een boekenserie van Kass Morgan! Deze serie bestaat uit vier delen, Rebel is het vierde deel. Het is een ander verhaal dan de televisieserie, maar je kan wel een soapachtige sciencefiction verwachten. In deze boeken krijg je veel herinneringen van het verleden, waardoor je uiteindelijk steeds meer de onderlinge verbanden tussen personages gaat begrijpen. Zeker leuk om te lezen als je fan bent van de serie, want zo zie je bepaalde personages op een hele andere manier.

The Lunar Chronicles is een serie in de toekomst waar veel robots en cyborgs leven. Naast dit aspect bestaat deze serie uit hertellingen van sprookjes! Cinder is een hertelling van Assepoester, maar dan in een futuristisch jasje. Het is erg grappig om de overeenkomsten te zien, maar daarnaast is het verhaal ook erg spannend. De vervolgdelen zijn onder andere hertellingen van Roodkapje, Rapunzel en meer! Een sprookjesachtig verhaal dus als je er goed naar kijkt, maar de niet-sprookjesliefhebbers kunnen ook genieten van deze boekenserie.

Tot slot wil ik je Unplugged aanraden. Dit boek gaat over een toekomst waarin mensen niet alleen in de normale wereld leven, maar ook digitaal hun leven kunnen leiden in de Appwereld. Deze digitale wereld is fascinerend en het boek heeft ook filosofische aspecten waar je over kan nadenken. Is een digitale wereld juist goed, en wat is een mensenlichaam waard? Dit boek heeft een mooie onderliggende laag en kan ik je zeker aanraden!

Dit zijn mijn aanraders op het gebied van sciencefiction Welke boeken kan jij mij aanraden? Laat het me weten! Alle genoemde boeken zijn te vinden in de bibliotheek, dus je kan ze gewoon reserveren. De volgende keer zal ik weer een paar Nederlandse auteurs bespreken waar je zeker boeken van moet lezen!

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Meer lezen?
Klik HIER om alle blogs van Joost te lezen op Kattuk.nl

Alle bovenstaande boeken zijn te vinden in de Bibliotheek Katwijk

Wil jij ze lenen?
Ga dan een keer langs bij een van de vestigingen in Katwijk

Nog geen lid van de bibliotheek?
Klik dan HIER om lid te worden!! 
Tot je 18e verjaardag leen je je boeken gratis bij bibliotheek Katwijk! Boeken, cd’s, films, games, ebooks, noem maar op!!!

Van 18 t/m 22 jaar kost het je slechts 36 euro per jaar
Vanaf 23 jaar ben je voor 46 euro een jaar lid

Klik HIER voor alle tarieven

 

VEEL LEESPLEZIER!

 

Geschreven door: NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X