Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Romantische Young Adult verhalen

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Romantische Young Adult verhalen

Voortaan elke maand een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken.

Deze keer aandacht voor romantische YA-verhalen met o.a. Let it snow van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle, Waar het licht is van Jennifer Niven, De zon is ook een ster van Nicola Yoon, Daan & Nadia van Esther Walraven en Sterrenstof van Krystal Sutherland.

Aangezien mijn moeder bibliothecaresse is, kwam ik vanaf jongs af aan al vaak naar de bibliotheek. Tot op de dag van vandaag kan ik niet de bibliotheek uitlopen zonder met minimaal vier boeken naar huis te gaan (die ik dan ook binnen een week uitgelezen heb). Laatst bracht ik weer een bezoekje aan de hoofdbibliotheek en ik zag een hoop YA-boekenpareltjes liggen, waaronder een paar romantische verhalen. Mocht je ervan houden om weg te zwijmelen bij romantische verhalen, dan zit je bij het juiste adres!

Voor de aankomende wintermaanden is Let it snow zeker aan te raden, een heerlijk zoetsappig verhaal van drie auteurs die allemaal een eigen verhaal schreven, maar waarbij de verhalen wel langzaam samenkomen. Erg leuk en zeker een boek om bij op te warmen als het buiten koeler wordt. Daarbij is de boekverfilming ook te zien op Netflix, dus na het lezen kan je ook even kijken naar dit verhaal!IMG_9423

Waar het licht is van Jennifer Niven heeft in Nederland zelfs een prijs gewonnen, dit boek moet je zeker lezen! Het gaat over Theodore en Finch, twee pubers die erg ongelukkig zijn, allebei om hun eigen redenen. Ze zoeken steun bij elkaar, maar is dat genoeg? Het is een enorme tranentrekker en wordt zelfs verfilmd, dus lees vooral het boek voordat je de boekverfilming kan bewonderen in de bioscoop!

De zon is ook een ster gaat over een meisje die nog maar 24 uur in de USA kan blijven, omdat ze daarna met haar familie terug moet naar Jamaica. Ze gaat de stad in en ontmoet een jongen van Vietnamese afkomst en hij wordt straalverliefd op haar, maar kan hij haar hart overwinnen in die ene dag? En wat gebeurt er dan daarna? Nicola Yoon is een geweldige auteur die hele intrigerende personages weet te bedenken, zeker een geslaagd verhaal vol romantiek! Ook dit verhaal is verfilmd.

Een boek van Nederlandse bodem is Daan & Nadia door Esther Walraven. Daan zit in de bloei van zijn leven, maar belandt in het ziekenhuis en krijgt te horen dat hij een levensbedreigende ziekte heeft. Nadia is juist in het ziekenhuis omdat ze een einde aan haar leven wilde maken. De twee ontmoeten elkaar en krijgen een bijzondere band, waarbij ze veel van elkaar kunnen leren. Tip: let goed op de kleur van de bladzijdes bij beide personages. Ook weer een tranentrekker, maar o zo goed!

Tot slot heb ik Sterrenstof in het lijstje staan, het debuut van Krystal Sutherland. Dit boek gaat over een jongen die verliefd wordt op een bijzonder meisje met een heftig verleden, een verleden die ze wellicht nooit van zich af kan slaan. Hoewel ik het einde bijzonder frustrerend vond, zit het boek wel vol prachtige en romantische quotes die de zwijmelaars onder ons zeker kunnen waarderen!

Dit zijn mijn aanraders wat betreft romantische verhalen. Welke heb jij al gelezen en raad je mij nog andere romantische verhalen aan? Laat het me weten! Alle genoemde boeken zijn te vinden in de bibliotheek, dus je kan ze gewoon reserveren. De volgende keer bespreek ik boeken waarvan je reiskriebels krijgt!

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Meer lezen?
Klik HIER om alle blogs van Joost te lezen op Kattuk.nl

Alle bovenstaande boeken zijn te vinden in de Bibliotheek Katwijk

Wil jij ze lenen?
Ga dan een keer langs bij een van de vestigingen in Katwijk

Nog geen lid van de bibliotheek?
Klik dan HIER om lid te worden!! 
Tot je 18e verjaardag leen je je boeken gratis bij bibliotheek Katwijk! Boeken, cd’s, films, games, ebooks, noem maar op!!!

Van 18 t/m 22 jaar kost het je slechts 36 euro per jaar
Vanaf 23 jaar ben je voor 46 euro een jaar lid

Klik HIER voor alle tarieven

 

VEEL LEESPLEZIER!

 

Geschreven door: NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X