Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Nog meer Nederlandse YA-topauteurs!

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Nog meer Nederlandse YA-topauteurs!

Voortaan om de week een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken. Dit keer aandacht voor de auteurs: J.J. Miro, Manon Spierenburg, Maria Postema, Jen Minkman en Joyce Roele 

Aangezien mijn moeder bibliothecaresse is, kwam ik vanaf jongs af aan al vaak naar de bibliotheek. Tot op de dag van vandaag kan ik niet de bibliotheek uitlopen zonder met minimaal vier boeken naar huis te gaan (die ik dan ook binnen een week uitgelezen heb). Laatst bracht ik weer een bezoekje aan de hoofdbibliotheek en ik zag een hoop YA-boekenpareltjes liggen! Er zijn genoeg toffe boeken te vinden voor jongeren, die je gewoon lekker kan lezen naast de literaire boeken die je voor school moet lezen. Vier weken terug vertelde ik over vijf Nederlandse YA-topauteurs, maar ik heb ze lang nog niet allemaal genoemd. Tijd om weer een paar auteurs in het zonnetje te zetten!

We beginnen met een auteur die ik al meer dan tien jaar ken, namelijk J.J. Miro! Zij was vroeger mijn regisseuse op mijn oude toneelvereniging en zij schreef de leukste toneelstukken, voornamelijk fantasy. Mijn laatste toneelstuk bij haar was een duister sprookje, waarin ik de botte moerasdwerg Flok speelde. Ik vond dit verhaal zo fantastisch, dat ik er wel een boek over zou willen lezen! Ze ging aan de slag en nu is het boek er! Dit is een mooi fantasyverhaal over een bijzonder dorpje waarin een jong meisje genaamd Hannah in een magische slaap valt in een duister moeras. Een moeras vol fantasyfiguren, zoals hersenspinners, dwergen, elfjes en meer. Het boek heeft veel personages, maar uiteindelijk komen alle verhaallijnen samen en beleef je een episch einde! De Schemerling is zeker een boek dat je een kans moet geven, zeker omdat de auteur uit Katwijk komt!IMG_6389

De volgende auteur heb ik ook ontmoet, namelijk Manon Spierenburg. Naast scripts schrijven voor televisieseries, schrijft ze ook toffe YA-verhalen! Out There wordt een trilogie (de eerste twee delen zijn uit) en gaat over een diverse groep personages (jong en oud) die zich bevinden in een bizarre wereld. Hoe komen ze er, en hoe komen ze naar huis? Het is een heel intrigerend verhaal met wat abstracte aspecten, eentje waarbij je achteraf nog flink over zult nadenken.

De volgende boeken heb ik zelf nog niet gelezen, maar kan ik wel wat over vertellen. Mocht jij een van de volgende boeken hebben gelezen, laat me dan weten wat je ervan vond! Wie weet ga ik ze dan binnenkort lezen. Ten eerste wil ik Dertiendagh benoemen. Dit boek is geschreven door twee auteurs. Maria Postema ken ik, want zij is een hele goede vertaler! De Hongerspelen, Iskari, 67 Seconden en meer, Maria heeft vele vertalingen op haar naam staan! Daarnaast schrijft ze ook nog eens, hoe tof!

De volgende auteur is Jen Minkman, een auteur waarvan ik wel wat van heb gelezen. Het boek van voorheen heb ik nog niet gelezen, maar ziet er wel erg goed uit! Jen Minkman is naast auteur ook uitgever van Dutch Venture Publishing. Zo zie je maar dat je als auteur veel meer andere beroepen kan uitoefenen in het boekenvak! De bibliotheek heeft ook het vervolg op dit boek, dus dan kan je meteen verder lezen!

Tot slot heb ik Joyce Roele gezien tijdens een YA-evenement waarin ze vertelde over haar boek. Dit is een hele jonge auteur, maar heeft een bijzonder en heftig verhaal geschreven. N. 22 gaat over een meisje die een helende gave heeft en wordt opgesloten door de overheid om experimenten mee te doen. Ze wordt gewoon gezien als nummer, iets wat de auteur zelf ook meemaakte toen ze vaak naar het ziekenhuis moest wegens haar ziekte en het idee had dat ze eerder als nummer, dan als persoon werd gezien. Joyce weet zich dus goed te verplaatsen in haar personage en de recensies over dit boek zijn erg positief, dus wie weet dat ik het boek eens ga lenen, mocht jij dan niet al het boek gereserveerd hebben!

Dit zijn weer een paar Nederlandse YA-toppers. Welke Nederlandse auteurs vind jij ontzettend goed? Laat het me weten! Alle genoemde boeken zijn te vinden in de bibliotheek, dus je kan ze gewoon reserveren. De volgende keer zal ik wat boeken op het gebied van sciencefiction bespreken!

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Meer lezen?
Klik HIER om alle blogs van Joost te lezen op Kattuk.nl

Alle bovenstaande boeken zijn te vinden in de Bibliotheek Katwijk

Wil jij ze lenen?
Ga dan een keer langs bij een van de vestigingen in Katwijk

Nog geen lid van de bibliotheek?
Klik dan HIER om lid te worden!! 
Tot je 18e verjaardag leen je je boeken gratis bij bibliotheek Katwijk! Boeken, cd’s, films, games, ebooks, noem maar op!!!

Van 18 t/m 22 jaar kost het je slechts 36 euro per jaar
Vanaf 23 jaar ben je voor 46 euro een jaar lid

Klik HIER voor alle tarieven

 

VEEL LEESPLEZIER!

Geschreven door: NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X