Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Nog meer aanraders voor de liefhebbers van De Hongerspelen…

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Nog meer aanraders voor de liefhebbers van De Hongerspelen…

De Hongerspelen is een van de boeken waardoor het YA-boekengenre aanzienlijk was vergroot. Vanaf het avontuur van Katniss zijn er vele toffe boeken verschenen die haast net zo goed zijn als deze YA-klassieker. De vorige keer had ik wat aanraders gegeven van boeken die op het verhaal van Suzanne Collins lijken, maar ik was nog lang niet uitgepraat! Ik heb nog zes boekenseries die ik graag in de spotlight zet voor je, want ook deze boeken zijn geweldig!

Laten we beginnen met de Touching Juliëtte-serie van Tahereh Mafi. Niet alleen de covers (met prachtige ogen) zijn zo schitterend, maar de inhoud heeft ook veel te bieden. Ten eerste is de schrijfstijl van Tahereh Mafi zo uniek en ze weet met haar poëtische en intense schrijfstijl haar personages levensecht te maken. Dit verhaal gaat over Juliëtte, die in een cel zit. Ze kan met haar aanraking mensen pijn doen en wordt al maanden in gevangenschap gehouden, totdat een jongen haar cel betreedt… Deze serie is ontzettend spannend en de ontwikkeling van de personages is ontzettend indrukwekkend. Tot nu toe zijn er vier delen uit, maar uiteindelijk worden het er zes en zijn er nog een paar novelles die een ware toevoeging zijn aan deze serie.Kattuk.nl Blog Hunger Games deel 2 foto 2

Rebel in de woestijn is een trilogie die vol zit met de meeste stoere personages. Dit boek heeft een Midden Oosters sfeertje vol djinns en gevaarlijke wezens, maar ook met een kwaadaardige sultan waar de rebellen tegen vechten. Dit boek is verre van voorspelbaar, aangezien ik verbaasd raakte door alle plotwendingen. Alwyn Hamilton vind het namelijk niet lastig om geliefde personages te laten sterven, waardoor je telkens vol spanning aan het lezen bent. Een waar meesterwerk!

Dan hebben we Vuurpreek van Francesca Haig, het eerste deel van een trilogie. In deze wereld worden er alleen maar tweelingen geboren: een Alfa (een gezond kind) en een Omega (een kind die niet volledig gezond is). De Alfa’s vinden de Omega’s maar niks, maar alle tweelingen zijn verbonden. Wanneer de één sterft, sterft de ander. Hierdoor zijn de spanningen tussen de tweelingen erg heftig, aangezien ze niet van elkaar afkomen. Ik vond het eerste deel ijzersterk en ik ben er heilig van overtuigd dat de rest ook heel goed is.

We gaan door met de Seeker-trilogie van Arwen Elys Dayton. Deze trilogie is een soort combinatie van een science fiction, fantasy en contemporary. Het is een uniek verhaal vol sterke krijgers, veel geheimen en het speelt zich af op meerdere fantastische plekken, zoals Schotland, Londen en China. De eerste twee delen zijn soms wat onduidelijk, maar het laatste deel weet al je vragen te beantwoorden, dan is het verhaal zo logisch en prachtig! Deze serie heeft een fantastisch opbouw en daarom is het ook aan te raden om de hele serie uit te lezen, zodat je inziet hoe tof deze serie is.

Reboot is een tweeluik en is echt ruig! In dit boek zijn er mensen die na hun dood na een paar minuten weer tot leven komen. Ze zijn vele malen sterker, maar zijn minder menselijk. Hoe langer je dood bent geweest, hoe meer je je menselijkheid verliest en sterker wordt. Laat nou net de persoon die haast drie uur dood is geweest moeten samenwerken met iemand die nog niet eens een half uur was gestorven… Dit contrast werkt uiteindelijk perfect en deze serie zit vol actie en spannende gevechten, heerlijk!

Tot slot wil ik The Darkest Minds benoemen, welke ook is verfilmd. In deze serie was er een grote plaag waardoor vele kinderen stierven, maar de overlevenden kregen superkrachten. De overheid is haast bang geworden voor alle kinderen, dus worden ze in kampen opgesloten. Ruby heeft een hele zeldzame kracht en weet uit het kamp te ontsnappen, maar dan gaat het echte avontuur beginnen… Dit boek is al jaren populair in de Verenigde Staten, maar nu heeft ook Nederland de smaak te pakken. Deze serie is lekker spannend en heeft hele sterke personages. Er komt zelfs nog een vierde deel! Genoeg te lezen dus.

Dit zijn mijn aanraders voor de liefhebbers van De Hongerspelen. Heb jij nog wat aanraders voor mij? Op mijn blog zijn nog veel recensies te vinden over deze boeken, dus neem vooral een kijkje als je zin hebt in wat boekentips!

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Logo NerdyGeekyFanboy Header

Geschreven door:   NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X