Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Nederlandse YA-topauteurs – Deel 3

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Nederlandse YA-topauteurs – Deel 3

Voortaan om de week een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken. Eerder schreef hij al twee blogs over Nederlandse YA-topauteurs. Hier de laatste in deze reeks met vijf aanraders van Nederlandse bodem…

Aangezien mijn moeder bibliothecaresse is, kwam ik vanaf jongs af aan al vaak naar de bibliotheek. Tot op de dag van vandaag kan ik niet de bibliotheek uitlopen zonder met minimaal vier boeken naar huis te gaan (die ik dan ook binnen een week uitgelezen heb). Laatst bracht ik weer een bezoekje aan de hoofdbibliotheek en ik zag een hoop YA-boekenpareltjes liggen! Er zijn genoeg toffe boeken te vinden voor jongeren, die je gewoon lekker kan lezen naast de literaire boeken die je voor school moet lezen. Ik heb al twee keer geschreven over vijf Nederlandse YA-auteurs, maar ik ben nog lang niet uitgeschreven! Ik heb nog vijf aanraders voor je wat betreft YA-boeken van Nederlandse bodem.

Anna van Praag heb ik ontmoet een aantal jaar geleden, maar haar meest recente boek heb ik nog niet gelezen. Anna van Praag is in ieder geval een auteur met indrukwekkende verhalen. Zo las ik Een heel bijzonder meisje, die gaat over een meisje die in een sekte zit. Erg bijzonder om te lezen! Haar nieuwe boek moet ik dus nog lezen, dus mocht jij hem hebben gelezen hoor ik graag wat je ervan vond!IMG_6392

Carry Slee, wie heeft niet haar boeken gelezen in de laatste jaren van de basisschool? Deze schrijfster blijft maar schrijven en heeft zo veel verhalen op haar naam staan. Ze bespreekt veel problemen waar jongeren mee te maken, zoals pesten in Spijt!. Haar boeken zijn wel bedoeld voor de wat jongere lezers, maar het is wel een auteur waar je minimaal 1 boek van moet hebben gelezen!

Mel Wallis de Vries is ook een auteur die erg bekend is. Ze schrijft YA-thrillers en zijn altijd nagelbijtend spannend! Het gebeurt niet vaak dat ik de dader weet te raden, want Mel zorgt altijd voor een onverwachte wending. Leuk feitje: ik heb in de boektrailer van Schuld gezeten! De boeken van Mel lees je altijd binnen een dag uit, dus ideaal leesvoer!

Er is geen vorm waarin ik pas heb ik zelf nog niet gelezen, maar ik heb Erna van Sassen meerdere keren gezien en haar boeken lijken me wel wat. Dit boek gaat vooral over perfectionisme en Erna weet heel goed deze druk over te brengen (ze las een stuk voor tijdens een interview en ik was erg onder de indruk). Laat me weten wat je van dit boek vind, ik ben erg benieuwd!

Als laatste auteur moet ik natuurlijk Francine Oomen noemen, aangezien ze net zoals Carry Slee haast onmisbaar is. Wie las er niet de verhalen van Rosa op de basisschool? Het lijkt me eerlijk gezegd best grappig om de nieuwe verhalen van Rosa te lezen, want op de basisschool was de hele klas verslaafd aan deze boeken.

Dit zijn mijn laatste aanraders wat betreft Nederlandse YA-auteurs. Welke mis ik nog? Laat he me weten! Alle genoemde boeken zijn te vinden in de bibliotheek, dus je kan ze gewoon reserveren. De volgende keer bespreek ik wat mooie fantasyboeken!

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Meer lezen?
Klik HIER om alle blogs van Joost te lezen op Kattuk.nl

Alle bovenstaande boeken zijn te vinden in de Bibliotheek Katwijk

Wil jij ze lenen?
Ga dan een keer langs bij een van de vestigingen in Katwijk

Nog geen lid van de bibliotheek?
Klik dan HIER om lid te worden!! 
Tot je 18e verjaardag leen je je boeken gratis bij bibliotheek Katwijk! Boeken, cd’s, films, games, ebooks, noem maar op!!!

Van 18 t/m 22 jaar kost het je slechts 36 euro per jaar
Vanaf 23 jaar ben je voor 46 euro een jaar lid

Klik HIER voor alle tarieven

 

VEEL LEESPLEZIER!

 

Geschreven door: NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X