Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Middle Grade verhalen #2

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Middle Grade verhalen #2

Voortaan eens in de maand een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken.

Deze keer (weer) aandacht voor Middle Grade verhalen met: Wonder van R.J. Palacio, De appeltaart van hoop van Sarah Moore Fitzgerald, Charlie en ik van Mark Lowery, Boy 7 van Mirjam Mous en Suzy en de kwallen van Ali Benjamin.

Aangezien mijn moeder bibliothecaresse is, kwam ik vanaf jongs af aan al vaak naar de bibliotheek. Tot op de dag van vandaag kan ik niet de bibliotheek uitlopen zonder met minimaal vier boeken naar huis te gaan (die ik dan ook binnen een week uitgelezen heb). Laatst bracht ik weer een bezoekje aan de hoofdbibliotheek en ik zag een hoop YA-boekenpareltjes liggen, maar ook wat mooie Middle Grade-verhalen die je zeker moet lezen. Middle Grade is voor een iets jonger publiek, maar kan ook zeker gelezen worden door oudere lezers. De vorige keer had ik het over fantasyverhalen, nu wil ik het graag hebben over realistische verhalen die je zeker kunnen raken.

Wonder van R.J. Palacio gaat over een jongen met een bijzondere aandoening. Hij ziet er namelijk heel anders uit dan andere kinderen van zijn leeftijd, zijn gezicht is wat misvormd. Normaal kreeg hij gewoon les thuis van zijn moeder, maar nu werd besloten dat hij ook naar een normale school moet met klasgenootjes. Dit is ontzettend spannend, want hoe zullen andere kinderen op hem reageren? Een erg ontroerend verhaal met een mooie boodschap over vooroordelen en mensen oordelen op hun uiterlijk. Ook op fantastische wijze verfilmd!

De appeltaart van hoop is een fantastisch boek van Sarah Moore Fitzgerald. Dit boek gaat over Oscar en Meg, twee kinderen die buren van elkaar waren, totdat Meg een jaartje moest verhuizen. In de tussentijd is er veel gebeurd en op een dag wordt Oscar vermist en iedereen denkt dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd, maar Meg heeft hoop dat Oscar er nog is. Een zeer emotioneel verhaal waarbij Sarah Moore Fitzgerald de boodschap geeft dat je anderen kan vergeven en dat je mensen een hart onder de riem moet steken als ze een moeilijke tijd hebben. Als iedereen haar boeken zou lezen, zou de wereld een mooiere plek zijn!

Charlie en ik is een van mijn favoriete boeken aller tijden. Het gaat over twee broers die op een ochtend stiekem het huis verlaten en met de trein naar hun IMG_9421vakantiebestemming van vorig jaar gaan. De band tussen de twee broers is ontzettend mooi en richting het einde is er een grote plottwist die zorgt voor aardig veel tranen… Een enorme tranentrekker, maar wel een prachtig verhaal dat ik iedereen zou kunnen aanraden!

Ook nog een boek van Nederlandse bodem, namelijk Boy 7 van Mirjam Mous! Dit is een ontzettend spannend verhaal over een jongen die in de middle of nowhere wakker wordt en niks meer weet, maar dan ook letterlijk niks… Hij weet alleen dat hij niemand kan vertrouwen en al snel gaat hij op een heel spannend avontuur. Dit is een boek dat veel jonge lezers aan het lezen krijgt!

Tot slot Suzy en de kwallen, waarin Suzy helemaal dol is op kwallen en het verlies van haar beste vriendin verwerkt op een bijzondere manier. Ook een emotioneel verhaal waarbij wat tranen kunnen ontsnappen uit je ooghoeken, maar dat is het zeker waard! De cover is ook ontzettend mooi, op de bladzijdes staan zelfs kleine kwalletjes.

Dit zijn mijn aanraders wat betreft Middle Grade verhalen met een realistisch randje. Welke heb jij al gelezen en raad je mij nog Middle Grade verhalen aan? Laat het me weten! Alle genoemde boeken zijn te vinden in de bibliotheek, dus je kan ze gewoon reserveren. De volgende keer ga ik wat romantische boeken aanraden!

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Meer lezen?
Klik HIER om alle blogs van Joost te lezen op Kattuk.nl

Alle bovenstaande boeken zijn te vinden in de Bibliotheek Katwijk

Wil jij ze lenen?
Ga dan een keer langs bij een van de vestigingen in Katwijk

Nog geen lid van de bibliotheek?
Klik dan HIER om lid te worden!! 
Tot je 18e verjaardag leen je je boeken gratis bij bibliotheek Katwijk! Boeken, cd’s, films, games, ebooks, noem maar op!!!

Van 18 t/m 22 jaar kost het je slechts 36 euro per jaar
Vanaf 23 jaar ben je voor 46 euro een jaar lid

Klik HIER voor alle tarieven

 

VEEL LEESPLEZIER!

 

Geschreven door: NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X