Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Middle Grade fantasy

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Middle Grade fantasy

Voortaan elke maand een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken.

Deze keer aandacht voor Middle Grade fantasyverhalen met: Drakendal van Scarlett Thomas, De Orde van de Drakenmenners van Fiona Rempt, De Tovenaars van Ooit van Cressida Cowell, Een magische puinhoop van Zach King, Spiderwick Chronicles van Holly Black, Het meisje dat de maan dronk van Kelly Barnhill en Bovenste Besties van Noelle Stevenson.

Aangezien mijn moeder bibliothecaresse is, kwam ik vanaf jongs af aan al vaak naar de bibliotheek. Tot op de dag van vandaag kan ik niet de bibliotheek uitlopen zonder met minimaal vier boeken naar huis te gaan (die ik dan ook binnen een week uitgelezen heb). Laatst bracht ik weer een bezoekje aan de hoofdbibliotheek en ik zag een hoop YA-boekenpareltjes liggen, maar ook wat mooie Middle Grade-verhalen die je zeker moet lezen. Middle Grade is voor een iets jonger publiek, maar kan ook zeker gelezen worden door oudere lezers. Ik wil eerst beginnen met wat fantasyverhalen die in dit straatje vallen, want die zijn betoverend goed!

Voor spanning, humor en een grote dosis aan magie moet je bij Drakendal zijn, een serie over een meisje genaamd Fee die een bibliotheek vol magische boeken erft, maar haar vader verkoopt deze collectie aan een boekverbrander. Fee wil de boeken redden en gaat naar de bovenwereld, die ze kan bereiken na het trotseren van een draak… Een magische serie voor jong en oud!Joost 2

De Orde van de Drakenmenners is van een Nederlandse auteur en gaat over een jongen die naar een eiland gaat die in het teken staat van draken. Zijn ouders waren drakenmenners en helpen draken met overleven en proberen steeds meer te weten te komen over draken. De ouders zijn alleen vermist geraakt tijdens drakenmissies. Zouden ze nog leven? Deze trilogie is een hele fijne serie vol leuke drakenweetjes en aandoenlijke personages!

Misschien ken je How to train your dragon. Deze films zijn gebaseerd op boeken, namelijk die van Cressida Cowell! Ze is door gaan schrijven, want bij de bibliotheek kan je De tovenaars van ooit lenen. Een spannend verhaal over een jongen die ondanks zijn magische familie geen magie bezit, maar een magisch object wil bemachtigen die in handen is van een vijandig rijk.

Zach King is een illusionist die vele magische video’s maakt op Instagram en als schrijver kan hij er ook wat van. Zijn boeken bestaan uit toffe verhalen over de jonge Zach in zijn magische familie, alleen moet hij nog zijn eigen gave weten te vinden. Het leuke aan deze boeken is dat er ook een app is waarmee bepaalde illustraties tot leven gebracht worden! Dit geeft een extra dimensie aan deze serie en is dus ideaal voor tieners die niet meteen de stap willen zetten naar boeken, want met dit boek heb je een geweldige combinatie tussen een geschreven verhaal en leuke spelletjes in de app.

De Spiderwick Chronicles is een vijfdelige serie. Dit boek ziet er nu heel dik uit, maar hij bestaat ook uit vijf boeken! Je vliegt er dus eigenlijk doorheen en in dit avontuur merken kinderen hele bijzondere en magische wezens. Holly Black is een fantastische auteur en ze wordt bijgestaan door prachtige illustraties!

Het meisje dat de maan dronk is een verhaal dat ik laatst nog heb gelezen. Dit is een heel bijzonder verhaal over een dorp die elk jaar een baby offert aan een gevaarlijke heks in het bos. Deze heks is alleen een goede heks die de baby’s meeneemt naar een veilig thuis. Wanneer de heks een baby wat maanlicht geeft als energie, barst de baby vol magie en kan ze een groot gevaar worden voor haar omgeving. De heks probeert haar magie in toom te houden, maar dit is erg lastig. Dit verhaal barst van de mooie boodschappen en de schrijfstijl weet je echt te betoveren!

We eindigen met Bovenste Besties, een graphic novel over een groep meiden die op scoutingskamp gaat en in het bos vele fantasywezens tegenkomen. Wat doen al deze figuren en monsters in het bos? Deze strip is grappig, spannend, divers en heeft allemaal personages vol energie.

Dit zijn mijn aanraders wat betreft Middle Grade fantasy. Welke heb jij al gelezen en raad je mij nog Middle Grade verhalen aan? Laat het me weten! Alle genoemde boeken zijn te vinden in de bibliotheek, dus je kan ze gewoon reserveren. De volgende keer zal ik Middle Grade-boeken bespreken die juist heel realistisch zijn.

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Meer lezen?
Klik HIER om alle blogs van Joost te lezen op Kattuk.nl

Alle bovenstaande boeken zijn te vinden in de Bibliotheek Katwijk

Wil jij ze lenen?
Ga dan een keer langs bij een van de vestigingen in Katwijk

Nog geen lid van de bibliotheek?
Klik dan HIER om lid te worden!! 
Tot je 18e verjaardag leen je je boeken gratis bij bibliotheek Katwijk! Boeken, cd’s, films, games, ebooks, noem maar op!!!

Van 18 t/m 22 jaar kost het je slechts 36 euro per jaar
Vanaf 23 jaar ben je voor 46 euro een jaar lid

Klik HIER voor alle tarieven

 

VEEL LEESPLEZIER!

Geschreven door:   NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X