Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Emotionele tranentrekkers

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Emotionele tranentrekkers

Voortaan om de week een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken.

Aangezien mijn moeder bibliothecaresse is, kwam ik vanaf jongs af aan al vaak naar de bibliotheek. Tot op de dag van vandaag kan ik niet de bibliotheek uitlopen zonder met minimaal vier boeken naar huis te gaan (die ik dan ook binnen een week uitgelezen heb). Laatst bracht ik weer een bezoekje aan de hoofdbibliotheek en ik zag een hoop YA-boekenpareltjes liggen! Er zijn genoeg toffe boeken te vinden voor jongeren, die je gewoon lekker kan lezen naast de literaire boeken die je voor school moet lezen. Deze keer ga ik het hebben over vijf boeken waar je flink wat traantjes bij kan laten, maar die o zo mooi zijn!

Laat ik beginnen met een van mijn favoriete boeken, namelijk De appeltaart van hoop! Dit boek gaat over Oscar, een jongen die de meest lekkere appeltaarten bakt voor mensen die het nodig hebben. Oscar is alleen vermist en Meg (zijn oude buurmeisje) komt terug nu ze dit nieuws heeft gehoord. Iedereen gelooft dat Oscar is overleden, maar Meg heeft de hoop dat Oscar nog leeft. Waar is Oscar, en wat is er gebeurt waardoor hij weg is? Sarah Moore Fitzgerald is een auteur die zo’n mooie emotionele laag weet te brengen in haar schrijfstijl en haar personages hebben zo’n goed hart, maar krijgen toch te maken met veel oneerlijkheid. Oscar en Meg sluit je al snel in je hart en na dit boek wil je alleen maar een appeltaart bakken voor mensen waarmee het niet goed gaat.IMG_6393

Gayle Forman ken je misschien van de bestseller Als ik blijf/If I Stay, die ook verfilmd is. Hier was ik is een ander emotioneel verhaal over Cody, die hoort dat haar oude hartsvriendin zelfmoord heeft gepleegd. Cody moet de kamer van haar oude vriendin opruimen en tijdens het opruimen komt ze erachter wat er is gebeurd. Gayle Forman schrijft vol passie en het onderwerp van het boek is vrij heftig, maar Forman weet hier goed mee om te gaan.

Liefdesbrieven aan de sterren van Ava Dellaira is een boek waar ik met een brok in mijn keel zat. Laurel moet van school een brief schrijven aan een overleden beroemd persoon, maar na de opdracht gaat ze verder met brieven schrijven aan overleden beroemdheden. Ze schrijft in haar brieven vaak over haar zus May, die op jonge leeftijd is overleden. Ook hier kom je beetje bij beetje erachter wat er precies is gebeurd, wat je volledig weet te grijpen.

Waar het licht is van Jennifer Niven wordt verfilmd, dus hoog tijd om het boek voor die tijd te lezen! Dit verhaal gaat over Violet en Finch, twee pubers die worstelen met hun mentale gesteldheid. Vond je The fault in our stars van John Green al mooi? Dan ga je dit boek geweldig vinden! Een flinke tranentrekker die zelfs prijzen heeft gewonnen, dus met dit boek heb je zeker een emotionele, maar fijne leessessie te pakken.

Tot slot wil ik Zeven minuten na middernacht noemen, een boek dat is verfilmd (A monster calls is de filmtitel). Dit boek gaat over een jongetje met een hele zieke moeder. Hij heeft vaak nachtmerries en op een avond verandert de boom dichtbij zijn huis is een monster die met hem spreekt. Elke avond zal het monster een verhaal vertellen en daarna zal de jongen zijn grootste geheim moeten onthullen. Dit boek heb ik meerdere keren gelezen en elke keer weet het me hard te raken. Tip: lees dit boek in de avond en probeer het boek uit te lezen rond zeven minuten na twaalf. Dit overkwam mij toevallig en geeft toch wel een extra lading aan het verhaal. Ook heeft dit boek bijzondere illustraties die het verhaal veel meer kracht geven.

Dit zijn de vijf tranentrekkers waar je wel wat zakdoekjes bij nodig hebt om je tranen te deppen. Al deze boeken zijn dus gewoon te lenen bij de bibliotheek, dus je kan snel in deze pareltjes beginnen! Ik zal over twee weken weer wat Nederlandse auteurs in het zonnetje zetten, dus kijk daar zeker naar uit!

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Meer lezen?
Klik HIER om alle blogs van Joost te lezen op Kattuk.nl

Alle bovenstaande boeken zijn te vinden in de Bibliotheek Katwijk

Wil jij ze lenen?
Ga dan een keer langs bij een van de vestigingen in Katwijk

Nog geen lid van de bibliotheek?
Klik dan HIER om lid te worden!! 
Tot je 18e verjaardag leen je je boeken gratis bij bibliotheek Katwijk! Boeken, cd’s, films, games, ebooks, noem maar op!!!

Van 18 t/m 22 jaar kost het je slechts 36 euro per jaar
Vanaf 23 jaar ben je voor 46 euro een jaar lid

Klik HIER voor alle tarieven

IMG_6394

VEEL LEESPLEZIER!!!

 

Geschreven door: NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X