Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Boekenblog NerdyGeekyFanboy: de magische wereld van fantasyverhalen

Blog

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: de magische wereld van fantasyverhalen

Voortaan om de week een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken.

Deze keer aandacht voor Fantasyverhalen met: De Magisteriumserie van Cassandra Clare en Holly Black, De Spellslingerserie van Sebastien de Castell, De Iskari serie van Kristen Ciccarelli, de Summonerserie van Taran Matharu en Vuur en As van Sabaa Tahir.

Aangezien mijn moeder bibliothecaresse is, kwam ik vanaf jongs af aan al vaak naar de bibliotheek. Tot op de dag van vandaag kan ik niet de bibliotheek uitlopen zonder met minimaal vier boeken naar huis te gaan (die ik dan ook binnen een week uitgelezen heb). Laatst bracht ik weer een bezoekje aan de hoofdbibliotheek en ik zag een hoop YA-boekenpareltjes liggen! Er zijn genoeg toffe boeken te vinden voor jongeren, die je gewoon lekker kan lezen naast de literaire boeken die je voor school moet lezen. Deze keer wil ik het hebben over fantasyverhalen. Ik werd dol op lezen door Harry Potter, want ik vond het geweldig om me te wanen in een magische wereld. Ik heb vijf boeken uitgekozen waar je als YA-lezer verslaafd aan kan raken, zeker als je houdt van boeken met een vleugje magie.

Laten we beginnen met een fantasyserie die ook gelezen kan worden door jonge lezers die weg zijn van de Harry Potter-boeken. De Magisteriumserie van Cassandra Clare en Holly Black (twee hele bekende schrijvers) speelt zich af op een magische school waar Callum naartoe gaat. Callum heeft alleen een duister verleden, aangezien de ziel van een kwaadaardige tovenaar in hem schuilt. Is Callum zichzelf, of juist deze schurk die langzaam naar boven komt? De twee auteurs weten hun schrijfstijlen goed te combineren, alleen vind ik het vijfde deel (de ontknoping) wel een beetje tegenvallen. Het begin is in ieder geval erg sterk!blog item

De Spellslingerserie van Sebastien de Castell is een unieke fantasyserie waar ik ontzettend van geniet. Dit boek gaat ook een jongen die ondanks zijn magische afkomst haast geen magie kan gebruiken. Hij bluft zichzelf door magische proeven en wordt al snel volgens zijn familie een crimineel. Hij gaat de wereld verkennen en wordt vergezeld door een vrouw met bijzondere kaarten en een hilarische eekhoornkat (ja, een eekhoornkat). Zo fijn om eens niet over een uitverkorene te lezen, maar juist over een sukkel! Ondanks zijn gebrek aan magie weet hij heel sluw te zijn en op andere manieren de vijand te slim af te zijn. Het speelt zich af in een unieke wereld met bijzondere soorten magie, echt een enorme aanrader!

Iskari is een serie over draken. Heb je Game of Thrones afgekeken en wil je meer draken? Dan kan Kristen Ciccarelli je gemis opvullen met een kickass personage die tegen draken vecht. Het speelt zich af in een wereld die wat Noord-Afrikaanse invloeden heeft (iets wat je alleen merkt in de Nederlandse editie) en het tweede deel vond ik ook erg gaaf. Deze had iets minder draken, maar juist politieke intriges. Ciccarelli heeft ook het verhalen verweven met bijzondere verhalen uit het verleden, zodat de wereld nog realistischer aanvoelt.

De Summonerserie van Taran Matharu liet zien dat ik nog steeds weg ben van high fantasy. Ben je fan van Pokémon, Lord of the Rings en Harry Potter? Deze serie combineert deze drie! Je volgt een jongen die per ongeluk een demon oproept en naar een academie gaat om zijn magische krachten te trainen. Je bevindt je in een magische wereld met dwergen, mensen, elfen en orcs waar ook relevante thema’s als racisme in te vinden is. De schrijfstijl is adembenemend en ik weet zeker dat je haast niet kan stoppen met lezen als je eenmaal begint. Taran Matharu komt binnenkort ook met een nieuwe serie, dus nog meer reden om zijn boeken op te pakken!

Tot slot hebben we Vuur en As van Sabaa Tahir. Dit is een serie die wat weg heeft van het Midden-Oosten en vol ruige gevechten, mythische wezens en ijzersterke personages zit. Het derde deel is nu uit en ik kan niet wachten op het vierde deel, dat de ontknoping wordt van deze serie. Deze boeken zijn zo episch en zitten vol detail, zeker een serie die je op moet pakken als je je fantasie wil prikkelen!

Dit zijn mijn aanraders wat betreft fantasyverhalen. Welke heb jij al gelezen en raad je mij nog fantasyboeken aan? Laat het me weten! Alle genoemde boeken zijn te vinden in de bibliotheek, dus je kan ze gewoon reserveren.

Groetjes,

Joost Zuijderduijn (NerdyGeekyFanboy)

Meer lezen?
Klik HIER om alle blogs van Joost te lezen op Kattuk.nl

Alle bovenstaande boeken zijn te vinden in de Bibliotheek Katwijk

Wil jij ze lenen?
Ga dan een keer langs bij een van de vestigingen in Katwijk

Nog geen lid van de bibliotheek?
Klik dan HIER om lid te worden!! 
Tot je 18e verjaardag leen je je boeken gratis bij bibliotheek Katwijk! Boeken, cd’s, films, games, ebooks, noem maar op!!!

Van 18 t/m 22 jaar kost het je slechts 36 euro per jaar
Vanaf 23 jaar ben je voor 46 euro een jaar lid

Klik HIER voor alle tarieven

 

VEEL LEESPLEZIER!

 

Geschreven door:   NerdyGeekyFanboy

Geen reacties

Laat een reactie achter

X