Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter : Game verslaafden en boeken nerds

Blog

Blog PreppyWriter : Game verslaafden en boeken nerds

Om even zonder aarzeling het onderwerp  aan te snijden, waarom leest de jonge generatie van nu zo weinig boeken? Goeie vraag, zou ik zeggen! En ik wil inderdaad het antwoord wel eens weten. Zelf hoor ik namelijk ook bij die jongere generatie, maar ik kan niet zonder boeken en lezen. Natuurlijk, ik snap dat het soms vreselijk saai kan zijn, lezen, maar als je je er echt in verdiept, krijg je er een fantastische ervaring voor terug. Nu is het zo dat ik je niet wil dwingen, want dat zou toch niet lukken, al zou ik het wel super gaaf zijn als jullie nu interesse hebben in lezen! Trouwens als je nog goede boeken zoekt heb ik hier een lijstje : 1. Fangirl  2. De boekendief  3. De Kronieken van Riona  4. De Harry Potter serie (hoe kan het ook anders) en 5. De Diabolic. Mijn liefde voor boeken heb ik overigens al van jongs af aan, waarschijnlijk heb ik het gewoon geërfd.

Maar we hebben naast boeken nerds ( ja zelf ben ik er ook één daarom) ook de bekende game verslaafden. Al is gamen niet echt mijn ding, toch kan ik je mededelen dat ik af en toe ook in ben voor een potje FIFA of Mario Kart. Laatst heb ik met een vriendin heel Mario Bros (op de wii) helemaal uitgespeeld en we hebben een partij gelachen, dat komt dan vooral om het overdreven geschreeuw als je verliest. Zelf persoonlijk vind ik die top gamers echt fascinerend, want geef toe, stiekem zouden we allemaal wel zo’n prof willen zijn in iets (in dit geval dus gamen). Je moet het namelijk maar kunnen… al die games uit je hoeft kennen en spelen alsof het niks is, geloof mij maar, ik zou het niet kunnen.

Nu wil ik zelf ook even iets zeggen tegen alle ouders, als die dit lezen, dat pubers een HEKEL hebben aan het feit dat ze soms vergeleken worden met andere puber. Waarom? Nou ten eerste omdat het gewoon bloedirritant is, ten tweede omdat wij onszelf willen zijn en niet op een ander willen lijken en ten derde omdat wij hen misschien niet kunnen zijn, want wij zijn allemaal anders! Hiermee bedoel ik dus dat als er iemand heel rustig en lief is jouw kind dat niet hoeft te zijn, natuurlijk zou het fijn zijn, maar je kan een puber niet dwingen om een ander te zijn en eerlijk gezegd vind ik dat je dat ook niet moeten willen. Om een goed beeld te scheppen, heb ik hier een voorbeeld. Als mijn moeder zegt : “Nou Prep je kan een voorbeeld nemen aan je vriendin”, dan word ik al niet goed en dat hebben denk ik alle pubers wel. Ik ben trouwens vet allergisch voor het woord ‘voorbeeld’ en ik denk dat alle pubers dat wel zijn.

Nou na dit informatieve/leuke stuk… althans ik hoop dat het informatief en leuk was, wens ik jullie nog een keer gelukkig nieuw jaar en schrijf ik jullie volgende week weer! Oh en check Twitter en Facebook ook even :                                                  Prep Schrijver <- FB   Prep_Writer <- Twitter

Dikke knuffels, Prep!

Geschreven door:   PreppyWriter

Comment: 1

  • Mireille Schaap-Correljé

    Beantwoorden 12/01/201723:31

    Hee Prep.

    Ik ben moeder van een 14 jarige dochter die idd niet wil lezen….helaas. Gamen doet ze soms maar zij zit voor op haar mobiel. Daar kijkt ze vanalles, films, youtube. Etc. Jak! Maar dat is nu eenmaal iets van deze tijd.
    Dank voor de tip mbt het vergelijken met andere. Dat is een “ouders”-ding. Zal t zeker ter harte nemen. X mama schaap

Laat een reactie achter

X