Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog PreppyWriter: #BlackLivesMatter 

Blog

Blog PreppyWriter: #BlackLivesMatter 

Het is actueel, het gesprek van de week en ontzettend belangrijk. Na de dood van George Floyd, een Afro-Amerikaanse man, op 25 mei volgde er een soort uitbraak. En dit keer niet van COVID-19, maar van protesten. Protesten tegen racisme en voor gelijkheid, want black lives matter. Ondertussen is de hele wereld bezig met dit onderwerp en worden sociale media ermee vol gestampt.  

Iedereen heeft over dit onderwerp, racisme, een mening. En die mag gehoord worden, vind ik. Het doet mij goed om te zien hoeveel mensen hiermee bezig zijn en elkaar steunen. Ik ben echter wel van mening dat niet iedereen zich hoeft/moet uitspreken hierover. Racisme is een serieus probleem en ik denk dat menig mens dit inziet. Maar dat betekent niet dat als men hier niks over kwijt wil, zij aan de vijandige kant staan. En dat is toch wat mij opvalt en stoort. Er zijn bijvoorbeeld mensen die helemaal achter alle protesten, posts, en sowieso het gehele Black Lives Matter staan, maar dit niet per se uiten of zelf delen. Dus dat is wel een puntje waar ik gemixte gevoelens over heb.  

Desalniettemin zeg ik dat ook ik merk dat er zelfs onbewust racisme is. Bepaalde gewoontes, vooral verbaal, zijn vaak voor witte mensen erg onschuldig en niet kwaad bedoeld, maar kunnen wel wel degelijk pijnlijk of beledigend zijn naar mensen. En daarom vind ik het zelf belangrijk om wel goed na te denken over hoe en wat. Bewust stil staan bij je medemens is in dit geval, en in alle andere gevallen, gewoon ontzettend belangrijk.  

Door: PreppyWriter

Lees over dit onderwerp ook: Blog: “Ik ben er klaar mee!” #blacklivesmatter

Geschreven door: PreppyWriter

Geen reacties

Laat een reactie achter

X