Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Blog: “Ik ben er klaar mee!” #blacklivesmatter

Blog

Blog: “Ik ben er klaar mee!” #blacklivesmatter

Lees de noodkreet van een artiest die er helemaal klaar mee is. Eerder verschenen op Instagram. Doorgeplaatst met toestemming van de auteur.

BTW: Jullie kennen DripJames misschien nog van zijn gastoptreden bij het debuut van Jeff Asante op VERS @ Warm Winter Fest

Het woord is aan DripJames:

Jarenlang heb ik me stil gehouden en heb ik racisme getolereerd. Van “ jij bent anders hoor, jou mag ik wel” tot “zie je wel dat negers door kunnen werken”. Dit soort onzinnige opmerkingen zijn maar een tipje van de sluier als ik het moet hebben over wat ik en alle andere p.o.c. meemaken, dagelijks.

Als ik in de eerste klas reis, waar ik netjes voor betaal, en vervolgens komen witte mensen vanuit de tweede klas naar me toe om me te melden “ je zit in de eerste klas dat weet je wel hé? De tweede klasse is daar” dan maakt het me boos. Ik heb me altijd aangepast aan deze witte maatschappij omdat het anders niet werkt, je hebt geen keuze. Je moet je aanpassen om te voldoen aan de verwachtingen binnen ieder gemiddeld Nederlands bedrijf en als je er wat over zegt dan was het “maar een grapje”.

Maar ik ben er klaar mee. Ik pik het niet langer.

Als jij vindt dat het niet zo is en dat het allemaal wel meevalt in Nederland ben je in mijn optiek deel van het probleem. Alleen omdat je het niet meemaakt omdat je huidskleur anders is betekent niet dat het niet gebeurt. Alleen omdat er agenten zijn die goede dingen doen betekent niet dat acab een verkeerd statement is. Het gaat niet om het individu maar om het hele systeem; een systeem dat racistisch is en nog erger institutioneel racistisch.

Als je het er niet mee eens bent, neem alsjeblieft niet de moeite om hierover in discussie te gaan met me, ontvolg me gewoon. En als je denkt dat het helpt als je je tegenover mij gaat verontschuldigen voor wat mensen met jouw huidskleur doen, mag je dat ook laten. Gebruik het privilege wat je hebt om andere mensen van jouw kleur die het allemaal niet inzien te informeren over hoe het zit.

En dit is realiteit, dit is waar ik voor blijf vechten

#blacklivesmatter

Door: DripJames

Van de redactie: heb je hier ook een mening over?
Binnenkort gaan we samen met de Jongerenadviseurs meet-Ups organiseren over dit onderwerp!

Kan je niet wachten?
Mail je bijdrage dan nu gelijk al naar info@kattuk.nl!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Jarenlang heb ik me stil gehouden en heb ik racisme getolereerd. Van “ jij bent anders hoor, jou mag ik wel” tot “zie je wel dat negers door kunnen werken”. Dit soort onzinnige opmerkingen zijn maar een tipje van de sluier als ik het moet hebben over wat ik en alle andere p.o.c. meemaken, dagelijks. Als ik in de eerste klas reis, waar ik netjes voor betaal, en vervolgens komen witte mensen vanuit de tweede klas naar me toe om me te melden “ je zit in de eerste klas dat weet je wel hé? De tweede klasse is daar” dan maakt het me boos. Ik heb me altijd aangepast aan deze witte maatschappij omdat het anders niet werkt, je hebt geen keuze. Je moet je aanpassen om te voldoen aan de verwachtingen binnen ieder gemiddeld Nederlands bedrijf en als je er wat over zegt dan was het “maar een grapje”. Maar ik ben er klaar mee. Ik pik het niet langer. Als jij vindt dat het niet zo is en dat het allemaal wel meevalt in Nederland ben je in mijn optiek deel van het probleem. Alleen omdat je het niet meemaakt omdat je huidskleur anders is betekent niet dat het niet gebeurt. Alleen omdat er agenten zijn die goede dingen doen betekent niet dat acab een verkeerd statement is. Het gaat niet om het individu maar om het hele systeem; een systeem dat racistisch is en nog erger institutioneel racistisch. Als je het er niet mee eens bent, neem alsjeblieft niet de moeite om hierover in discussie te gaan met me, ontvolg me gewoon. En als je denkt dat het helpt als je je tegenover mij gaat verontschuldigen voor wat mensen met jouw huidskleur doen, mag je dat ook laten. Gebruik het privilege wat je hebt om andere mensen van jouw kleur die het allemaal niet inzien te informeren over hoe het zit. En dit is realiteit, dit is waar ik voor blijf vechten #blacklivesmatter

Een bericht gedeeld door Blacklivesmatter (@imdripjamesbitch) op

Geschreven door: Redactie

Comment: 1

  • Cornelis Bent

    Beantwoorden 12/08/202021:07

    Jammer dat dit uit Amerika is komen aanwaaien. Black Lives Matter heeft een mooie naam, de statement in de naam is overigens iedereen het mee eens op een anderhalve man en een paardenkop na. Voor de rest moge duidelijk zijn dat Black Lives Matter geen goede organisatie is.

    gr.
    Martijn

Laat een reactie achter

X