Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Corona /Beperkte dienstverlening door maatregelen coronavirus

Blog

Beperkte dienstverlening door maatregelen coronavirus

Van maandag 16 tot en met 31 maart geldt een aangepaste dienstverlening aan de balies van het gemeentehuis. Inwoners kunnen alleen voor spoedzaken of aangifte van geboorte of overlijden telefonisch een afspraak maken. Deze beperkte dienstverlening is doorgevoerd naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen gaan.

Alle geplande afspraken worden geannuleerd. Als u een afspraak heeft staan wordt u gebeld. U hoeft niet zelf te bellen. Heeft u een spoedafspraak en last van een verkoudheid, hoesten of koorts? Dan verzoeken we u vriendelijk om later een nieuwe afspraak te maken.

Spreekuren
Spreekuren met de burgemeester en met de wijkregisseurs gaan niet door en ook het inloopspreekuur van het Budget Informatie Punt vervalt. Inwoners kunnen vragen voor het Budget Informatie Punt mailen naar katwijk@plangroep.nl of bellen naar 071-4065141.

Samenlevingsloket
Het samenlevingsloket is gesloten, maar u kunt nog wel telefonisch contact opnemen via 071-4065000. Alleen al gemaakte afspraken blijven staan, zolang u geen verschijnselen van verkoudheid, hoesten of koorts heeft. Toekomstige afspraken zullen zo veel mogelijk telefonisch en schriftelijk worden afgehandeld. Daarnaast leggen medewerkers van het samenlevingsloket voorlopig alleen bij hoge uitzondering huisbezoek af en nemen zij zo veel mogelijk telefonisch contact op.

Milieustraat en afval
Vooralsnog gaat de overige dienstverlening van de gemeente Katwijk door. Zo blijft de milieustraat open en wordt uw afval gewoon opgehaald. Houdt u er wel rekening mee dat het langer kan duren, omdat er mogelijk minder bezetting is doordat medewerkers die last hebben van verkoudheid, hoesten of koorts thuisblijven.

Noodverordening: niet meer dan 100 personen bij elkaar op 1 plek
In alle gemeenten van de regio Hollands Midden, waaronder ook Katwijk, geldt dat er op 1 plek nergens meer dan 100 personen tegelijk aanwezig mogen zijn. Deze maatregel geldt niet voor scholen in het primair, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, kinderopvang, plekken en gebouwen bestemd voor het openbaar vervoer en voor de publieke gezondheidszorg. Dit is vastgelegd in een noodverordening die is vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink. De voorzitter van de veiligheidsregio Hollands Midden geeft hiermee uitvoering aan de aanwijzing van de minister van Medische Zorg, Bruno Bruins, om zo verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. De noodverordening gaat in op zaterdag 14 maart om 20.00 uur en is van kracht tot en met 31 maart 2020. De voorzitter van de Veiligheidsregio kan in een later stadium nog groepen, plekken en activiteiten uitsluiten van het verbod.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X