Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /Beaufort: Windmolens voor de Katwijkse Kust!!

Blog

Beaufort: Windmolens voor de Katwijkse Kust!!

Misschien heb je er al wel eens van gehoord en misschien heb je wel geen flauw idee waar het over gaat, een Windmolenpark voor de Katwijkse Kust!!?? Nu is het natuurlijk prachtig dat we met z’n allen gaan werken aan duurzame en milieuvriendelijke energie enzo, maar waarom moet dat nu weer voor de kust van Katwijk. In de huidige plannen die Nuon heeft liggen staat dat het windmolenpark op 23 kilometer van de kust zal komen te liggen. Gelukkig staan ze dan niet in de weg voor alle vliegtuigen die we ook nog eens kunnen verwachten. Nouja 23 kilometer is natuurlijk ook wel een flink eind weg, je hoef niet bang te zijn om van de zomer met je luchtbed tegen een windmolen te knallen maar toch… Je ziet ze wel liggen, die dingen zijn niet zo klein!

Uiteraard was de gemeente Katwijk niet gelijk helemaal uitzinnig van vreugde om deze plannen en heeft dan ook direct in 2009 al bezwaren geuit bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat maarja… De bezwaren werden ongegrond verklaard en zo van de tafel geschoven, niets aan te doen dus. De vergunningen voor de bouw van het park waren eigenlijk maar geldig tot 2012 maar zijn nu verlengt tot 2020. Vanwege het feit dat Nederland verbonden is aan verplichte Europese doelstellingen voor duurzame energie worden deze projecten ook nog een sterk gesubsidieerd, wat erg goed uitkomt voor de Nuon die weer helemaal hoopvol gestemd is.

Dus voor degene die hier niet zo blij mee zijn… We betalen allemaal ook nog eens mee aan deze horizonvervuiling voor de Katwijkse Kust.. Boffen!

Wat er precies gaat gebeuren en wanneer we ze kunnen verwachten is nog niet bekend maar we houden jullie op de hoogte.

Geschreven door: arnout

Comments: 4

 • Madelon

  Beantwoorden 22/02/201213:11

  Typisch gevalletje “Not In My Back Yard”

 • peee

  Beantwoorden 22/02/201216:44

  Zo, het wordt druk voor de kust van Katwijk, en een vliegveld en een windmolen park.

 • kuifje

  Beantwoorden 23/02/201211:15

  Iedereen wil groener leven, maar uiteindelijk hebben we er niks voor over….
  Er staan al jaren boortorens voor de kust en de laatste jaren hangen er tientallen tankers/containerschepen voor onze kust, dat wordt toch ook niet over gezeikt????

  Kortom, plant maar lekker vol die kust met windmolens, ik heb er in ieder geval geel last van!

 • Aagje

  Beantwoorden 23/02/201211:41

  Juist Kuifje, vind ik ook!
  Landelijk gezien kunnen we ons onafhankelijker maken door zelf voor een deel van onze energie te gaan zorgen, biedt werkgelegenheid en zorgt voor innovatieve oplossingen die weer verkocht kunnen worden aan de rest van de wereld.

  Puntje bij paaltje zijn kiters en dikke mensen de echte horizonvervuilers 😀

Laat een reactie achter

X