Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Andreas College locatie Rijnmond krijgt platina plaat voor geslaagd muziekproject

Blog

Andreas College locatie Rijnmond krijgt platina plaat voor geslaagd muziekproject

Afgelopen donderdag vond de uitreiking plaats van de lang verwachte CD Rythm & Rap. De CD was het resultaat van het vakoverschrijdende muziekproject uitgevoerd door leerlingen van het Andreas College Rijnmond.

Onder leiding van Rijnmond docenten, de Muziekschool, Harmonie Katwijk, The Box Studios en de combinatiefunctionaris cultuur van FactorW hebben de leerlingen een unieke CD opgenomen. Volgens combinatiefunctionaris cultuur Peter Minnee een heel geslaagd project. ‘De leerlingen hebben met diverse muzikale disciplines kennisgemaakt. Zo was er een workshop ritme, hebben ze hun eigen instrumenten gemaakt, zijn er rapteksten geschreven, is er een fotoshoot geweest, zijn ze aan de slag gegaan met de vormgeving van de CD en als hoogtepunt zijn zang en muziek opgenomen in een echte professionele opnamestudio’. Het muziekproject is speciaal zo ontwikkeld dat het overdrachtelijk is voor het gehele Voortgezet Onderwijs.

Geluidskunstenaar

In The Box Studios kregen de leerlingen onder andere les over de gevolgen van het illegaal downloaden van muziek. Ook maakten de leerlingen kennis met Harmonie Katwijk en mochten ze diverse instrumenten zelf uitproberen. Geluidstechnicus Rob Könst heeft als een ware geluidskunstenaar van alle los opgenomen onderdelen acht liedjes gemaakt.

Het muziekproject komt voort uit het project combinatiefuncties van de gemeente Katwijk en heeft o.a. als doel het bevorderen van actieve cultuurparticipatie in samenwerking met lokale culturele instellingen.

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X