Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Aftrap 3e periode JOGG Katwijk

Blog

Aftrap 3e periode JOGG Katwijk

Ruim zeven jaar geleden vond de eerste officiële kick-off van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) plaats. Met als doel de kinderen van gemeente Katwijk gezond te krijgen en gezond te houden. In de ochtend van 14 april zijn de samenwerkingspartners: Zorg & Zekerheid, Zorggroep, Welzijnskwartier, de GGD en de gemeente Katwijk bij elkaar gekomen om te vieren dat de derde samenwerkingsperiode JOGG in gaat.

Er is de afgelopen jaren gezamenlijk al veel bereikt. Resultaten en acties waar men trots op is, zijn: de waterdrink campagne, schoolfruit, sportadvies op maat en de JOGG challenge. De acties zijn altijd gericht op één of meer van de omgevingen van de kinderen: thuis, de buurt, de opvang & onderwijs of sport & vrije tijd.

Met de start van de derde periode gaat er ook een nieuwe fase in. Het besef van het belang van een gezonde leefstijl, binnen de gemeente Katwijk, omzetten in actie. Deze periode is misschien nog belangrijker nu is gebleken dat overgewicht een extra risico tijdens de coronacrisis. Daarom staan meerdere projecten klaar om te starten. Voorbeelden van die projecten zijn: ‘Pilot Kind naar Gezonder Gewicht’, ‘Pilot Eetomgeving op het Pieter Groen College’ en ‘De Gezonde School’.

Wethouder Corien van Starkenburg: Met de samenwerkingspartners hebben we al veel bereikt in de afgelopen tijd. De komende periode gaan we ons wederom inzetten voor de gezondheid van de Katwijkse jeugd. Want het is belangrijk om gezonde gewoontes al vroeg aan te leren.

Factsheet gezonde jeugd, gezonde toekomst
De resultaten van voorgaande acties en een voorruitblik op wat er komen gaat, zijn samengevat in de factsheet: ‘Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst’. Hierin is bijvoorbeeld een lichte afname van het overgewicht onder de jeugd te zien.

JOGG_Katwijk_Factsheet

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X