Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Eenzaamheid /ACTIEWEEK tegen eenzaamheid en dementie in Katwijk

Blog

ACTIEWEEK tegen eenzaamheid en dementie in Katwijk

‘”Doe mee en maak het bespreekbaar!”

Ook bijeenkomsten voor jongeren en jong-volwassenen…

Dementie en Eenzaamheid in gemeente Katwijk? We praten er niet altijd over, maar het komt wel voor, en waarschijnlijk meer dan u denkt! Uit recent onderzoek van de GGD telt de gemeente Katwijk 5.200 (8%) ernstig eenzame inwoners. Daarnaast hebben 1012 (1,5%) inwoners van Katwijk een vorm van dementie. De verwachting is dat deze cijfers de komende jaren alleen maar zullen stijgen. Omdat veel inwoners dagelijks met Eenzaamheid of Dementie te maken hebben, heeft de gemeente Katwijk Welzijnskwartier de opdracht gegeven om aan deze thema’s aandacht te geven.

Actieweek van 21 september t/m 1 oktober
Van 21 september tot en met 1 oktober 2017 doet Katwijk mee aan de ‘landelijke Week tegen de Eenzaamheid’ en ‘Wereld Alzheimerdag’. Tijdens deze ‘week’ is er op meer dan 22 locaties in onze gemeente een breed aanbod van activiteiten voor iedereen. Eenzaamheid komt immers onder alle leeftijdsgroepen voor. Vele lokale partijen hebben daarom met elkaar een divers programma opgesteld, met als doel het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid. Tevens staat het bespreekbaar maken van dementie centraal.

Inwoners van Katwijk zijn uitgenodigd om – vrijblijvend – kennis te komen maken met de verschillende activiteiten en organisaties. Het gehele programma vind je HIER.

Kom naar de Pop up Informatiepunten
Tijdens de lokale actieweek zijn er bijna dagelijks Pop-up informatiepunten, waar u welkom bent met uw vragen en verhalen. Ook als u bezorgd bent over iemand in uw omgeving of als mantelzorger in de knel zit. Laten we er gewoon over praten. Elk Informatiepunt is er voor iedereen, en geeft aandacht aan een bepaald thema. Zie  schema onderop.

Ontmoet elkaar in de wijk
Anita Laterveer, is vrijwilliger bij Welzijnskwartier. Sinds juni brengt zij – als actieve wijkbewoonster- mensen uit de wijk met elkaar in contact met het project ‘buurtbanken on tour’ . Dit zijn speciaal ontworpen banken, die  tijdelijk in wijk worden gezet en waar buurtbewoners elkaar – onder het genot van een kopje koffie – kunnen ontmoeten en elkaar beter kunnen leren kennen. De buurtbanken worden  tijdens de actieweek extra ingezet en staan en staan bijna elke dag op een andere locatie. Een perfecte gelegenheid om eens een praatje te maken met buren die u nog nooit heeft gesproken.

Met dank aan de Haringtocht
Met dank aan de Ronde Tafel Katwijk-Noordwijk, is er afgelopen juni tijdens de jaarlijkse Haringtocht €30.000 heeft opgehaald. Een groot deel van deze fantastische opbrengst is ingezet om verschillende activiteiten in de actieweek te ondersteunen en nieuwe projecten op te zetten. Tevens zet de Ronde Tafel zich in tijdens de afsluitende activiteit bij Spijs & Wijn op 30 september.

Buurtbanken & thema’s pop-up informatiepunten
De buurtbanken staan – m.u.v. zaterdag 23 september – bij de ingang van de 

Pop up Informatiepunten.

Waar kunt u de buurtbanken & pop-up informatiepunten vinden:

21 september:   12.00-15.00        Dementie (de Duinrand, Waterboslaan 40, Rijnsburg)

22 september: ·09.00-12.00         Meedoen Met Een Beperking bij (Valken ’68, Duyfraklaan 9, Valkenburg )

23 september:   09.30-12.30        Gepensioneerden (Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62, Katwijk)

buurtbanken staan tijdens burendag aan de Tulpstraat in Katwijk Zee/Rijn

25 september:   10.00-13.00        Sociale Ondersteuning   (de Burgt, Burg. Koomansplein 1, Rijnsburg)

26 september:   16.00-19.00        Meedoen (de Krom, De Krom 57, Katwijk)

27 september:   09.00-12.00        Jong Volwassenen (Kluskwartier, Tulpstraat 15a, Katwijk)

28 september: 19.00-22.00          Jongeren   (de Schuit, Voorstraat 59, Katwijk )

29 september: 14.00-16.00          Migranten (De Schelp, Suurmondstraat 1, Katwijk)

Doe mee aan de actieweek en kom langs!

Geschreven door:   Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X