Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Blogs /VANDAAG: Paarse Vrijdag. Doe mee!

Blog

VANDAAG: Paarse Vrijdag. Doe mee!

Draag paars, laat je zien en post je foto met #KatwijkisLiefde. Geen Paars? Geen nood! We hebben paarse polsbandjes, buttons en t-shirts!

Vandaag is het Paarse Vrijdag! Op vrijdag 9 december laten scholieren door het dragen van de kleur paars hun support zien aan de LHBTIQ+ gemeenschap. Paarse Vrijdag wordt georganiseerd door het GSA netwerk van LHBTI-belangenorganisatie COC.

Als scholier kan je zelf in actie komen door het dragen van paars op 9 december, maar ook door het starten van een GSA (Gender and Sexuality Alliance). Dit is een groep leerlingen en docenten die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Voor tips/advies over het organiseren en aanmelden van jouw GSA kun je hier terecht: www.gsanetwerk.nl. Op het Pieter Groen College is sinds kort al een GSA actief. Meer info vind je op hun insta. We hopen natuurlijk dat de andere scholen in Katwijk snel volgen.

Meedoen met Paarse Vrijdag?

de Pride groep van Kattuk.nl vindt het enorm belangrijk dat zoveel mogelijk scholieren meedoen en paars dragen vrijdag. Daarom hebben we mooie paarse #KatwijkisLiefde polsbandjes voor iedereen en paarse t-shirts voor docenten en leerlingen die meehelpen en/of een GSA willen starten. Ook hebben we leuke materialen, posters en vlaggen om je school mooi paars mee te versieren en een gave fotobooth in te richten. Vraag ze aan via lhbti@kattuk.nl of kom langs bij de inloop van Kattuk.nl op donderdag tussen 16-21 uur. We zitten aan de Voorstraat 59 in Katwijk.

Leerlingen van de GSA van het Pieter Groen zijn vorige week al langs geweest. Zij staan vrijdag met een mooie infostand en fotobooth op school en delen hier polsbandjes, Jaa..gezellig stickers en folders. Jongerenwerker Larissa van Welzijnskwartier bezoekt de andere scholen in Katwijk en neemt ook de nodige polsbandjes, t-shirts en folders mee. Daarnaast hebben veel leerlingen (en docenten) het GSA actiepakket besteld en horen we dat er ook op de andere scholen al plannen zijn voor het opzetten van een GSA. GAAF! Het lijkt erop dat dit jaar alle Katwijkse scholen voor Voortgezet Onderwijs mee gaan doen aan Paarse Vrijdag.

tekst loopt door na foto

Doe mee! Post je paarse foto met #KatwijkisLiefde

Bij Kattuk.nl zijn de Pride groep, de fotogroep en andere vrijwilligers bezig met leuke paarse fotoshoots voor iedereen die maar wil. Op Paarse Vrijdag zelf maken leerlingen van het Pieter Groen een mooie fotobooth op school waar iedereen met leuke paarse attributen op de foto kan. Al deze en andere foto’s worden op social media gepost met de hashtag #KatwijkIsLiefde. Zo kan iedereen online support aan Katwijkse LHBTIQ-leerlingen laten zien. Doe ook mee en post vrijdag je paarse foto met #KatwijkisLiefde.

tekst loopt door na foto

Meer info

Paarse Vrijdag is dé grote actie-dag van de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Door elk jaar op de 2e vrijdag in december (dit jaar dus 9 december!) de school paars te kleuren, zet de GSA zich in voor seksuele- en gender-diversiteit als norm.

Naast een belangrijke zichtbaarheid-actie, is Paarse Vrijdag ook bij uitstek een goed moment om in de les aandacht te besteden aan seksuele- en gender-diversiteit, bijvoorbeeld bij biologie, bij Nederlands of zelfs bij wiskunde!

Meer info over Paarse Vrijdag en het opzetten van een GSA op jouw school op www.paarsevrijdag.nl

Het belang van Paarse Vrijdag

Vorig jaar

Paarse Vrijdag @ Pieter Groen stond AAN!

Ook Paarse Vrijdag op Visser ‘t Hooft Lyceum

Paarse Vrijdag #KatwijkisLiefde UPDATES

Geschreven door:Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X