Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/CDA /4 jaar GemeenteBelangen (en CDA/SGP): de ‘paarse krokodil’ leeft als nooit tevoren!

Blog

4 jaar GemeenteBelangen (en CDA/SGP): de ‘paarse krokodil’ leeft als nooit tevoren!

Twee weken terug schreef ik een stukje over het standpunt van GemeenteBelangen over de Rijn Gouwe Lijn. Deze partij ventileerde naar buiten talloze bezwaren waar ik het persoonlijk erg mee eens was en wekte naar de kiezers zo de indruk dat ze tegen had gestemd. Ik stemde tegen de Rijn Gouwe Lijn op dezelfde argumenten. Mijn artikel sloot ik af met: Probeer de Katwijkse kiezer niet door gelikte campagnes op het verkeerde been te zetten maar wees eerlijk naar de kiezers toe. Leg uit als GemeenteBelangen waarom je ingestemd hebt met massale bebouwing, leg uit waarom je geen Westerbaan wil etc. etc.

Ga staan voor je zaak!

Deze afgelopen week was het weer raak in de Katwijksche Post met een stukje over de ‘paarse krokodil’.

Het ging over bureaucratie iets waar wij VVD’ers een hekel aan hebben en net als GemeenteBelangen en álle andere partijen iets aan willen doen.

Maar de realiteit is dat GemeenteBelangen regeert in Katwijk, de VVD niet. Het hele ingezonden stukje over de krokodil laat zien dat GemeenteBelangen er niets van gebakken heeft de afgelopen jaren op het punt van vermindering van bureaucratie. Ik zie het stukje als een uitnodiging voor andere partijen om nu eens te gaan regeren!

Een paar citaten:

“GemeenteBelangen vindt dat er nog veel te verbeteren valt in de manier waarop de gemeente met haar burgers omgaat”.

“Termen als “er wordt toch niet naar je geluisterd, er verandert toch niets, ze doen toch wat ze zelf willen zijn veel gehoorde kreten”.

“De burger dient meer en beter betrokken te worden bij de ontwikkeling en uitvoering van plannen en beleid. Niet weer de zoveelste saaie informatieavond achteraf”.

De citaten zijn ons VVD’ers uit het hart gegrepen.

Ik denk de burgers die met GemeenteBelangen te maken hadden bij de verslavingsopvang in Valkenburg, De Schuit, de komst van een asielopvang, de Zanderijbewoners, het besluit om de Rijn Gouwe Lijn aan te leggen, de volkstuinders in de Mient Kooltuin en het besluit om enorm veel op Valkenburg te gaan bouwen, de bewoners van het Bosplein dat ook vinden….maar het toch helemaal anders hebben beleefd. En dan zeg ik het noch diplomatiek.

Ik en vele burgers vragen ons af; wat heb je hier dan als GemeenteBelangen in al die 4 jaar dat je nu de macht hebt gehad aan gedaan?

Jullie regeerden, jullie leverden een wethouder en waren met het CDA de baas in Katwijk. Jullie zaten dus in de positie om de omgang met de burgers te verbeteren. Waarom kreeg je, zoals je zelf nu schrijft, niets voor elkaar op dit punt? Hadden de voorstellen die in het artikel gedaan worden niet al vier jaar terug kunnen worden ingevoerd?

Hoe is mogelijk dat mensen in Katwijk nog steeds het idee hebben dat er naar hen niet wordt geluisterd? Hoe is het toch mogelijk dat burgers niet goed betrokken worden bij plannen?

GemeenteBelangen geeft zelf het antwoord in de laatste zinnen van hun artikel: men heeft niet gedaan wat men de kiezers heeft beloofd. Men heeft de kiezer niet behandeld zoals je zelf ook behandeld had willen worden. GemeenteBelangen heeft vier jaar de tijd gehad om de zaken te verbeteren, nu moet een ander maar de kans krijgen.

Anita van Ginkel

Lijsttrekker VVD

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X