Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Zondag 23 juni: The Climate Chain

Blog

Zondag 23 juni: The Climate Chain

DOE MEE ! Sluit aan op het strand van Katwijk aan zee zondag 23 juni 14:00 uur

We slaan de handen ineen en trekken een rode streep langs de Nederlandse kustlijn. Samen vormen we een human chain en vragen we snellere actie tegen ontwrichtende klimaatverandering en voor een volhoudbare economie. Zo maken we het grote draagvlak voor meer en snellere klimaatactie zichtbaar. Een meerderheid van de Nederlanders sprak zich in 2023 uit voor meer klimaatbeleid en vraagt meer actie van de overheid. Aanmelden is fijn: theclimatechain.nl/meedoen

The Climate Chain groeit, steeds meer initiatieven sluiten aan

Aanstaande zondag 23 juni is de Nederlandse kustlijn het decor van The Climate Chain: een menselijke verbinding (human chain) langs een groot deel van de Nederlandse kust, voor meer en snellere actie om klimaatverandering tegen te gaan. Duizenden Nederlanders en organisaties hebben zich al aangemeld en het aantal blijft groeien. De organisatie van The Climate Chain roept deelnemers op om iets roods aan te trekken op 23 juni. Op die manier trekken we een symbolische rode streep langs de kust. Een ruime meerderheid van de Nederlanders sprak zich in 2023 uit voor meer klimaatbeleid. Door samen de handen ineen te slaan maken we het grote draagvlak voor meer klimaatactie zichtbaar. The Climate Chain is een initiatief van Urgenda.

The Climate Chain breidt uit

Oorspronkelijk zou The Climate Chain van Zuid-Holland tot Den Helder en door in Harlingen tot Lauwersoog plaatsvinden. Maar door het enthousiasme door het land sluiten er nu verschillende locaties op eigen initiatief aan. In Groningen is er al een extra vak gevormd bij Eemshaven door het grote animo van Groningers om ook mee te doen. Nu hebben ook Texel en Schiermonnikoog zich bij The Climate Chain gevoegd vanuit bewoners die meer klimaatactie willen. Hier starten enthousiaste deelnemers een rode slinger, waar iedereen zich nog bij kan aansluiten. Op Texel is paal 9 is het verzamelpunt en vanaf daar wordt er richting noord en zuid een stuk menselijke ketting gevormd. Op Schiermonnikoog wordt de actie ondernomen op het initiatief van werkgroep Vrije Horizon Schiermonnikoog. Er wordt een ketting gevormd op het strand vanaf paal 3 richting het oosten.

Aansluiten bij andere evenementen

Naast nieuwe locaties zijn er ook talrijke initiatieven op het strand die de The Climate Chain ondersteunen en hun deelnemers oproepen zich ook aan te sluiten bij de actie. The Climate Chain zelf begint om 14:00 en duurt 10 minuten, waarin we de handen ineenslaan om een krachtig signaal af te geven. Heel veel mensen maken zich zorgen om klimaatverandering en willen meer én snellere actie om de gevolgen ervan tegen te gaan. Na die 10 minuten is iedereen vrij om te gaan en de rest van de dag nog te genieten van het heerlijke weer. Dat kan natuurlijk heel goed op het strand, zeker omdat er op verschillende plekken langs de kust leuke activiteiten worden georganiseerd die zich ook hebben aangesloten bij The Climate Chain.

Zo vindt in Callantsoog tussen paal 12 en 14 vindt het Vliegerfeest 2024 plaats. Zin om voor en na The Climate Chain nog een vlieger op te laten of naar andere mooie vliegers te kijken? Dat kan in dit vak.

In Alkmaar gaat een groep enthousiastelingen onder begeleiding van de Klimaatburgemeester Wiebe van Erkelens op de fiets van Alkmaar naar Egmond aan Zee. Daar zullen ze aansluiten bij The Climate Chain. Er wordt om 13:00 verzameld bij de Meent, meefietsen is nog mogelijk.

Op het strand bij IJmuiden wordt er aansluitend aan The Climate Chain een videokunstwerk gefilmd door kunstenaar Subodh Kerkar. Dit kunstwerk komt tot stand met met 100 deelnemers, camera’s en drones. De video zal vertoond worden op het LaLaLand festival eind juni.

In Zandvoort organiseert de Rotary Santpoort het Kite4Life Festival bij Bodhi Beach in Zandvoort. Het festival is een leuke, actieve middag voor jong en oud. De opbrengst gaat naar Kite4Life, een unieke organisatie die mensen die genezen zijn van kanker weer het gevoel van vrijheid, hoop en trots geeft.

Later in Zandvoort, bij strandtent Rapa Nui, vindt tussen 16:00 en 00:00 Zwarte Liefde plaats. Hier kan worden gedanst op muziek van vinyl DJ’s met een mix van hiphop, R&B, dancehall, soul, funk, disco, UK-garage en house classics.

In Katwijk: De Soefitempel Universel verzamelt om 13:00 in het amfitheater van hun bijzondere tempel en spreekt iedereen die komt kort toe over het belang van het samen beschermen van natuur en klimaat. Daarna zullen ze gezamenlijk richting het strand lopen om mee te doen aan The Climate Chain.

In Scheveningen is het Beach Rugby Zomer evenement van North Sea Beach Rugby. Dit vindt dit hele weekend plaats en is de perfecte plek om op zondag na The Climate Chain te kijken naar spannende sport, onder het genot van een hapje, drankje en muziek.

Iedereen die mee wil doen aan The Climate Chain is welkom. Deelnemers kunnen zich via een speciale website aanmelden voor een kustlocatie van hun keuze. De organisatie van The Climate Chain heeft de Nederlandse kustlijn opgedeeld in verschillende vakken van een kilometer. Zo voorkomen we lange reistijden en kunnen veel mensen meedoen op een locatie bij hun in de buurt.

www.theclimatechain.nl

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X