Mixtape.

Nieuw!

Blog

Zetel 34

“Politiek? Dat is een vies woord”. “Die politici doen toch hun eigen zin”. “Stemmen? Zonde van de tijd!” “Politici zijn niet geinteresseerd in jongeren!”

Het zijn helaas veel gehoorde kreten onder jongeren. Jammer, want jongeren kunnen wel degelijk invloed hebben op de (lokale) politiek. Onderwerpen als wonen, werk en uitgaan raken direct jongeren. Met wat meer politiek bewustzijn kun je als jongere wel degelijk je invloed laten gelden in het Raadhuis aan de Zeeweg.

Kennismaken met de lokale politiek heeft dus voordelen. Hoe kun je in Katwijk kennismaken met de politiek en hoe kun je jouw – eventueel ongezouten – mening laten horen?

Sinds 2008 is Zetel 34, voorheen Stichting Politieke Jeugdparticipatie Katwijk, actief. Het doel van Zetel 34 is om jongeren te interesseren voor politiek door hun daarbij actief te betrekken. Door middel van samenwerking met o.a. de Katwijkse middelbare scholen, jongerencentra en aansluiting te zoeken bij bestaande evenementen hoopt Zetel 34 de doelgroep – jongeren zoals jij – te bereiken en interesse te wekken voor de politiek.

Het bestuur van Zetel 34 bestaat uit jonge afgevaardigden van alle politieke partijen die in de gemeenteraad van Katwijk zijn vertegenwoordigd. Voor de uitvoering van grootschalige activiteiten wordt op projectmatige basis de hulp ingeroepen van vrijwilligers en maatschappelijke stagiairs.

Zetel 34 organiseert jaarlijks een aantal grootschalige activiteiten die de belangstelling van jongeren moet wekken, zoals een debat à la Lagerhuis en een Meet and Greet met jonge politici, zoals tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010. Andere activiteiten die Zetel 34 tot nu toe heeft georganiseerd:

– Wat stemmen jongeren? Een scholierenverkiezing op diverse middelbare scholen in onze gemeente
– Het ‘Wij willen Wonen’ Debat in Tripodia
– Politieke markt op het Andreas College, locatie Pieter Groen,
– Les over politiek op het ID-college
– Raad de politici’ op de Paardenmarkt in Rijnsburg, in het kader van de landelijke verkiezingen van 9 juni jl..

Daarnaast worden op de website van Kattuk.nl persberichten geplaatst van de politieke partijen in Katwijk. Zetel 34 werkt nauw samen met de jongerenwebsite Kattuk.nl. Zetel 34 heeft haar eigen onderdeel op Kattuk.nl, waar zij zelf verantwoordelijk voor is. Een van de leden van Zetel 34 is als eindredacteur verantwoordelijk voor het plaatsen van berichten op Kattuk.nl.

Graag tot ziens op één van onze activiteiten!

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X