Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Zetel 34 stopt ermee, maakt het uit?!

Blog

Zetel 34 stopt ermee, maakt het uit?!

Eind 2008 begon zetel 34 onder een ongelofelijk moeilijke naam, Stichting Politieke Jeugdparticipatie Katwijk, met het organiseren van activiteiten voor jongeren om jullie meer bekend te maken met de politiek. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat dit niet gewerkt heeft. Wij vragen ons af, interesseerde jullie het wel?

Wat hebben wij gedaan dan?
We hebben het geprobeerd op scholen: door het organiseren van een politieke markt, het houden van verkiezingen onder jongeren en het les geven over politiek. We stonden op de markt om spelletjes met jullie te spelen en gaven gewoon Ipods weg! Vervolgens hebben we het met nog meer geld geprobeerd en stelden we €2000,- in het vooruitzicht voor het beste plan om te relaxen in Katwijk. Hier kregen we gewoon maar een paar reacties op, jongens kom op €2000,- hoor?!

We zijn zelfs daar naartoe gekomen waar jullie elke dag te vinden zijn: de kroeg, om met jullie te praten. Ook vanuit je luie stoel kon je ons aanschouwen, we presenteerden onszelf op de lokale RTV Katwijk. En als klapper op de vuurpijl gingen we een samenwerking aan met Krush Radio, The Youth Station. Het eindejaar debat over o.a. alcohol en het SKA oud en nieuw feest kon je dus zelfs vanachter je computer beluisteren! En dit was alleen al wat we in 2010 gedaan hebben.

Wij vinden het ontzettend jammer om te stoppen, maar als er blijkbaar geen perspectief is om jongeren wat meer bewust te maken van politiek dan moeten we daaruit onze conclusies trekken. Ook de gemeente deed dat overigens, de geldkraan werd dichtgedraaid en dus zouden we binnenkort sowieso zonder geld hebben gezeten. Wat echter blijft hangen is het volgende. Is politiek nu echt zo saai of hebben jullie gewoon wat beters te doen?

Waarom politiek?
Vinden jullie het niet belangrijk om gehoord te worden en ervoor te zorgen dat het voor jongeren ook gezellig en goed is in Katwijk. Want denk eens aan het wonen! Via Woonzicht kan je geen huis meer huren hoor, dat kun je wel op je buik schrijven de komende 10 jaar. En een huis kopen, dat wordt een lachertje met al die strenge regels. Daar zou de gemeente wat aan kunnen doen, maar dan moeten jullie wel je mond open trekken.
Denk eens aan uitgaan en alcohol. Is er genoeg te doen in Katwijk? Er zijn plannen om pas vanaf 18 jaar alcohol te verkopen, ben je het daar mee eens dan? Zo zijn er nog veel andere dingen die gewoon van direct belang zijn voor jou!

Dat is de vraag, nu wij er mee stoppen. Is politiek niet belangrijk voor jullie?

Matthijs van Tuijl

Was eens voorzitter van Zetel 34

Geschreven door: Redactie

Comments: 4

 • blondie

  Beantwoorden 27/02/201114:35

  Whahaaa dus die Matthijs zegt dus dat het onze schuld is!!! Misschien ligt het wel gewoon aan dat clubje van je!!

 • Matthijs

  Beantwoorden 01/03/201118:38

  Hey,
  Leuk dat je reageert. Om wat te verduidelijken, niemand heeft het over schuld. Wat ik heb proberen op te schrijven en daarmee probeer te vragen is, vinden jullie niet dat politiek van belang is? Bijvoorbeeld als het gaat om de dingen die hierboven staan en andere ondewerpen (Wonen, uitgaan, openbaar vervoer, studeren/stufi etc.).
  Wij waren een groepje vrijwilligers, die geheel belangeloos probeerden om jongeren wat meer bewust te maken van deze en andere dingen, gewoon omdat wij het belang hiervan inzien.
  We hebben alleen de conclusie moeten trekken dat er te weinig animo was onder de jongeren. Dat vind ik gewoon oprecht heel erg jammer. Dan kan je zeggen politiek is saai, maar het blijft gewoon heel erg belangrijk.

 • Schreudertje

  Beantwoorden 02/03/201101:14

  Ik voel persoonlijk in deze blog vol frustratie over het feit dat een project van een paar vrijwilligers mislukt is.
  Jullie zijn tot de conclussie gekomen, waarom dan nog zoveel WAAROM vragen stellen aan de jongeren ???

  Ik begrijp jullie zeer goed, Jongeren zijn anno 2011 niet te porren voor politieke zaken, en dat is een zeer kwalijke zaak maar misschien hebben jullie zelf ook de verkeerde communicatie lijnen gebruikt.

  Ik zou zeggen: vergeet de kids! op de dag dat zij voor het eerst mogen stemmen gaan ze vanzelf meer nadenken over dit soort zaken.

  mvg Jeffrey

Laat een reactie achter

X