Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Zaterdag: Feestelijke opening Makersplaets voor kinderen in Bibliotheek Katwijk

Blog

Zaterdag: Feestelijke opening Makersplaets voor kinderen in Bibliotheek Katwijk

Dat de bibliotheek ook een digitale leer- en werkplek voor kinderen is, wordt steeds duidelijker zichtbaar. Op zaterdag 9 maart om 13.00 uur opent Bibliotheek Katwijk haar eigen Makersplaets in de Hoofdbibliotheek: een werkplaats voor beginnende makers met moderne, computergestuurde machines zoals een 3D printer en een vinylsnijder. Wethouder Jacco Knape geeft het startschot voor de openingsact die door een groepje dansers van DC Dance wordt uitgevoerd. Kom ook langs en maak mee!

Wat is de Makersplaets?
De Makersplaets is een plek waar je kunt creëren en waar ideeën tot leven komen. Zie het als een ‘doe-afdeling’ waar kinderen (in de leeftijd 4 t/m 12 jaar) op interactieve en speelse wijze aan de slag gaan met 21ste-eeuwse vaardigheden. Er is digitale apparatuur aanwezig waarmee kinderen onder begeleiding aan de slag kunnen. Op een laagdrempelige manier en met nieuwe technologieën worden nieuwe vaardigheden ontwikkeld. Zo gaan we werken met een 3D printer en wordt er geprogrammeerd met de Blue-bot en Dash. Maar, we zijn niet alleen bezig met het programmeren, we dagen de kinderen ook uit om hun creativiteit te ontplooien door bijvoorbeeld het maken van art-botjes of het werken met een vinylsnijder. In de Makersplaets draait het om het ontdekkend leren op allerlei mogelijke manieren.

Feestelijke opening Makersplaets
Op zaterdag 9 maart openen we de Makersplaets en kan iedereen kennismaken met (moderne) maaktechnieken. Om 13:00 uur beginnen we met een kort praatje door Jan Klerk, directeur Bibliotheek Katwijk. Vervolgens komt wethouder Jacco Knape aan het woord en verricht hij de officiële opening, omlijst door een optreden van DC Dance. Van 13.30 tot 15.30 uur zijn er gratis doorlopende activiteiten voor kinderen in de Makersplaets. Volwassenen zijn uiteraard ook welkom. Zo kun je kennismaken met de 3D-printer, Makey Makey, Blue-bot en Dash en is er een korte introductie ‘Scratch: maak je eigen game’.

Activiteiten Makersplaets in maart

In maart staan er de volgende activiteiten op het programma in de Makersplaets:

di. 12 maart: Workshop Dansende ozobotjes en bee-bots (vanaf 4 jaar)
wo. 20 maart: Kindercollege Kunnen robots bang, stout of nieuwsgierig zijn? (vanaf 8 jaar)
wo. 27 maart: Workshop Makey Makey (vanaf 8 jaar)

Voor alle activiteiten en kaartverkoop: www.bibliotheekkatwijk.nl

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X