Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Demonstratie in Katwijk – Geen Kind aan de Kant

Blog

Demonstratie in Katwijk – Geen Kind aan de Kant

Via: geenkindaandekant.nl

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest om het beleid van Trump rondom vluchtelingenkinderen, waarbij kinderen worden gescheiden van hun ouders en in de gevangenis worden gezet. Dat beleid is een schandaal. Maar ook in Nederland worden vluchtelingenkinderen hardvochtig en wreed behandeld door de autoriteiten. En net als in de verenigde Staten is dat een kwestie van doelbewust beleid. Om aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingenkinderen organiseert Geen Kind aan de Kant daarom op 29 september een demonstratie in Katwijk.

Woon je in een gezinslocatie? Meld je hier aan voor de demonstratie, dan helpen wij met de reiskosten!

De situatie in Nederland
In Nederland wonen ruim duizend vluchtelingenkinderen met hun ouders in zogenaamde ‘gezinslocaties’. De voorzieningen in de gezinslocaties zijn bijzonder sober: zeer kleine kamers, zeer laag leefgeld, tekort schietende medische hulp tekort, strenge regels op de gezinslocatie, absurde boetes waardoor het leefgeld van gezinnen regelmatig wordt gekort. De politie valt regelmatig ’s ochtends vroeg binnen op gezinslocatie om gezinnen onverwachts over te brengen naar de gezinsgevangenis in Kamp Zeist, het laatste stadium voor de deportatie. Kinderen groeien zo op in constante angst voor deportatie naar een land dat zij niet of nauwelijks kennen. Daarnaast worden gezinnen regelmatig overgeplaatst naar andere gezinslocaties. Zo heeft Nederland een inhumaan beleid opgezet voor vluchtelingenkinderen, waarbij de Verdrag van de Rechten van het Kind dagelijks worden geschonden.

De demonstratie
Met deze demonstratie in Katwijk willen we strijden voor een rechtvaardige behandeling voor vluchtelingengezinnen en het stoppen van politie-invallen en de daaropvolgende uitzettingen. We onderstrepen  ermee de eis van een onvoorwaardelijk Kinderpardon, zodat er geen vluchtelingenkinderen meer uit het leven dat ze inmiddels zo moeizaam in Nederland hebben opgebouwd worden weggerukt. Bovenal willen we alle gezinnen die in gezinslocaties wonen een hart onder de riem steken en laten zien dat ze niet alleen staan in hun strijd voor een beter leven.

Al eerder hebben we een demonstratie georganiseerd in Katwijk. Bekijk voor inspiratie vooral even ons verslag daarvan, bijvoorbeeld de foto’s of een artikel van Doorbraak. In de aanloop naar deze demonstratie organiseren we verschillende informatie avonden/middagen om meer mensen te informeren over de verschrikkelijke situatie omtrent vluchtelingenkinderen. Voor meer informatie hierover, klik hier.

Praktische informatie
De demonstratie in Katwijk zal op 29 september om 14:00 beginnen. Meer informatie over het programma en de route zal later volgen, maar schrijf de datum in je agenda!

Een demonstratie kan lang en saai zijn. We zijn ons best aan het doen om een leuk programma te creëren met sprekers. Daarnaast zullen we enkele momentjes inlassen voor limonade en een koekje zodat we allemaal even kunnen uitrusten. Laten we het leuk houden!

We verzamelen op een veld vlak bij de bushalte Molentuinweg op de Hyacintstraat in Katwijk. Vanuit Leiden kun je daar komen met bus 30, 31 en 38. Vanuit Den Haag met bus 90.

Voor meer informatie over de demonstratie en de aanloop daar naartoe, klik hier.

Programma
De demonstratie begint om 14:00, we verzamelen bij het grasveld achter de bushalte Molentuinweg, op de Hyacintstraat.Geen Kind aan de kant

Daarna komt er een speech over de structurele problemen van het Nederlandse asielbeleid rondom gezinnen met kinderen. Hierna zullen we met iedereen gaan lopen naar het Gemeentehuis van Katwijk.

Voor laatkomers verwachten we om 15:30 aan te komen bij het Gemeentehuis (Koningin Julianalaan 3). Daar zullen twee vluchtelingen hun verhaal doen en is er ruimte voor andere kinderen om iets te zeggen.

Daarna lopen we met iedereen naar de gezinslocatie van Katwijk. We sluiten af met muziek, limonade en koekjes!

Neem banners, borden en een strijdlustig stemgeluid mee!

Meer weten?
geenkindaandekant.nl/lokale-demonstraties/demonstratie-katwijk/

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X