Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Jongerenwerk /Zaterdag 7 juli: Street Style Event op Skatepark Katwijk. UPDATE: Programma en Persbericht

Blog

Zaterdag 7 juli: Street Style Event op Skatepark Katwijk. UPDATE: Programma en Persbericht

Op zaterdag 7 juli van 12.30-22.00 uur organiseert Factor Welzijn het jaarlijkse Street Style Event op het Skatepark aan de Noordduinseweg in Katwijk. Een regionaal event met wedstrijden, workshops, demo’s en nog veel meer.

Het is alweer de vierde editie van het Street Style Event en ondertussen heeft het evenement niet alleen regionaal maar ook landelijk behoorlijk wat aanzien verkregen. Dit alles dankzij de fantastische locatie, de strakke organisatie en natuurlijk de inzet van alle betrokken vrijwilligers.

Diverse straatsubculturen staan centraal op deze dag. Skaten, Freerunning, Graffiti, Hiphop/Breakdance, BMX, Pannavoetbal, Streetdance alles komt aan bod. Het Street Style Event geeft jongeren uit de regio de kans om te laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben en het geeft ze de kans om zich verder te ontwikkelen in hun Streetstyle. Zo worden door nationaal en internationaal bekende professionals demonstraties en workshops gegeven in vrijwel alle genoemde onderdelen.

Panna
Tijdens het Event wordt er gestreden voor het Open Kampioenschap Panna voor de regio Holland Rijnland. Teams van twee tegen twee gaan in een Pannakooi proberen te scoren of elkaar door de benen te spelen “panna”. Dit alles onder leiding van Neerlands beste pannavoetballer, Edward van Gils. Er wordt gespeeld in twee leeftijdscategorieën; tot en met 15 jaar en 16 jaar en ouder.

Open Skatekampioenschap
De Open Skatekampioenschappen Holland Rijnland zijn ondertussen een begrip in de regio. Boarders, inliners en BMX-ers uit de hele regio zijn al maanden aan het oefenen om zich van hun beste kant te laten zien om de prijzen en de eer in de wacht te slepen. De prestaties van de boarders, inliners en BMX-ers worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit professionele skaters. In het verleden hebben toppers als Ricardo Paterno, Rick van Huik, Billy Hoogendijk en Shannon Ballorian gejureerd en ook dit jaar zorgt de organisatie weer voor een aantal klinkende namen. Een MC zal het geheel aan elkaar praten en de voor het publiek moeilijke combinaties en trucs benoemen. Bij de boarders en inliners wordt er gereden in twee leeftijdsklassen; tot en met 15 jaar, en 16 jaar en ouder. De BMX-competitie is open voor alle leeftijden.

Freerunning
Freerunning, ook wel Parkour genoemd, is een nieuwe spectaculaire sport die in Frankrijk is ontstaan. Deelnemers proberen al rennend en springend hindernissen te overwinnen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier. Free Running kan vrijwel overal worden beoefend maar gebeurt voornamelijk in steden in de buitenlucht. Het doel is het verleggen van grenzen door middel van vele technieken om obstakels te overwinnen. Deze editie is er een speciaal gebouwd trainingsparcours aanwezig waarop iedereen deze stoere streetstyle sport eens kan proberen. De ervaren Katwijkers Mike Gelderblom, Luc Onderwater en Danny Schaap zullen zorgdragen voor dit onderdeel en zelf hele vette demonstraties geven.

Graffiti
Er kan door jong en oud graffiti gespoten worden op “The Wall of Fame” de graffitimuur op het Skatepark. Onder begeleiding van de ervaren graffiti-artiesten Alex Plokker en Jack Hofmeester krijgt iedereen de kans het een keer te proberen. De achterkant van de muur wordt opgedeeld in 5 grote stukken waar jonge talenten uit de regio de kans krijgen om te laten zien wat zij in huis hebben. Elke deelnemende gemeente krijgt zijn eigen stuk muur en neemt ervaren graffiti-artiesten mee om het jonge talent te ondersteunen.

En nog veel meer…
Voorgaande is slechts een kleine greep uit het programma. De gehele dag en avond is er van alles te zien en vooral te doen. Er zijn optredens van diverse jonge dansgroepen, vette demonstraties, skategames en films en nog veel meer. Er is een megagrote Big Air Bag met een schans ervoor waarop skaters, inliners en BMX-ers trucs kunnen oefenen en weer veilig kunnen landen. DJ Duo Rapa zal de gehele dag zorgdragen voor de muziek. Er worden 100% Friss cocktails gemaakt door vrijwilligers uit de hele regio en je kunt op een Rodeo Surf Simulator je stabiliteit testen.

Meedoen?
Wil je meedoen met de wedstrijden?

Geef je dan op via streetstyle@factorw.nl, of op de dag zelf, vanaf 11.00 uur!

Wil je meedoen aan een workshop?
Meld je dan op de dag zelf bij de workshop. Deelname aan wedstrijden en workshops is gratis.

Meer informatie?
Meer info is te verkrijgen via Marco Varkevisser, Marco@factorw.nl, 06-13425713

Veld van de Verbeelding
Het Street Style Event is onderdeel van het regionale jongeren cultuurfestival Het Veld van de Verbeelding dat loopt van 6 t/m 11 juli. De organisatie van dit festival is in handen van Factor Welzijn. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de gemeenten Katwijk, Teylingen, Lisse, Noordwijkerhout, Leiderdorp, de Provincie Zuid Holland en de Regio Holland Rijnland.
Het volledige programma van het Veld van de Verbeelding is HIER te vinden.

Geschreven door: Welzijnskwartier

Geen reacties

Laat een reactie achter

X