Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Sport /Zaterdag 11 juni: een topdag voor voetballiefhebbers

Blog

Zaterdag 11 juni: een topdag voor voetballiefhebbers

Vijf jaar geleden werd Leidenamateurvoetbal.nl (kortweg LAV) opgericht. Ondertussen is deze regionale voetbalwebsite uitgegroeid tot een zeer informatief en professioneel medium om de voetballiefhebber op de wenken te bedienen. Wedstrijdverslaggeving, interviews, statistieken, klassementen, vast rubrieken, beelden en fotografie vormen onder meer terugkerende onderdelen om het publiek te vermaken.

Op zaterdag 11 juni organiseert de redactie van LAV , opgebouwd vanuit een gemêleerd gezelschap, in samenwerking met FC Rijnland het vijfde Event. De Leidse zondagderdeklasser is gastheer van dit steeds groter wordende evenement. Voor het eerst zal de dag ook deels worden ingevuld door de strijd in de halve finales en aansluitend finale van de eerste Koetshuis ‘De Burcht’ Cup.

Toppers/Trainers
De dag begint om 12 uur met een jeugdwedstrijd tussen kampioen Rijnsburgse Boys D1 en een All Star Team vanuit de D-competitie waarin de ‘uien’ speelden. Ook jeugdvoetbal wordt namelijk meer en meer belicht op de genoemde website. Aansluitend zullen de beste spelers van de drie spelersklassementen een onderlinge wedstrijd spelen. De teams zijn opgebouwd uit spelers die uitkomen in de eerste tot en met vierde klasse. Aan weerszijden zullen gerenommeerde regionale trainers de selecties begeleiden. Alfons Groenendijk en Patrick Heijmans nemen het als trainersstaf op tegen Paul van der Zwaan en Alan Campfens.

‘Latje Trap’
Daarna volgt de prijsuitreiking van de diverse klassementen en vervolgens vindt de finale plaats van het populaire spelletje ‘Latje Trap’. In de eindronde komen vv Oegstgeest (Roy Elkerbout en Jerry Ubink) en DoCoS (Melvin van Gent en Sven Ravensbergen) tegen elkaar uit. Rond half drie wordt er afgetrapt voor de eerste halve finale van de Koetshuis Cup. Tegenover elkaar staan dan FC Rijnvogels en FC Boshuizen. Vervolgens wordt de middag ingevuld door twee Leidse ploegen in de andere halve finale. Lugdunum speelt dan tegen buurman UVS. Uiteindelijk zal de finale worden gespeeld tussen de twee winnaars. De wedstrijden worden wel verkort, om de simpele reden dat het ook voor de voetballers een lang seizoen was. Ook nu volgt er uiteraard een prijsuitreiking. Vanzelfsprekend zal Tom Holswilder, eigenaar van het Koetshuis in Leiden, de winnaars toespreken.

Naast de genoemde activiteiten valt er nog veel meer te beleven. Daarover valt genoeg te lezen op Leidenamateurvoetbal.nl. Al met al genoeg reden om dit officiële gedeelte van de dag (tot circa 17.45) bij te wonen in de Leidse Mors. De dag wordt afgesloten met een feestavond. Gastheer FC Rijnland, Tom Holswilder en de redactie van LAV nodigen iedereen uit om er een heerlijke happening van te maken.

Geschreven door: Redactie

Geen reacties

Laat een reactie achter

X