Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Workshops ideale start voor nieuwe jeugd DVS

Blog

Workshops ideale start voor nieuwe jeugd DVS

De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen. Dat betekent dat ook de leerlingen van de Junioren van de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk weer van start gaan met hun opleidingen. Het seizoen start met workshops voor diverse leeftijden op zaterdag 7 september. Locatie: Clubgebouw DVS, Nieuwe Duinweg 51, Katwijk. Aanvang: 09.30 uur (5 tot en met 7 jaar) of 10.45 uur (8 tot en met 12 jaar).

De Juniorenafdeling van DVS is er voor alle jongens tot en met 16 jaar. Er zijn verschillende afdelingen binnen de club. De jongste jeugd begint hun opleiding met Algemene Muzikale Vorming (AMV). Hier leren de jongens de eerste beginselen van muziek, noten en ritme. De opleiding wordt verzorgd door een gespecialiseerde docente, gediplomeerd voor het muziekonderwijs aan kinderen. Op een speelse manier leren ze ook van het begin af aan hoe je moet marcheren.

Na het behalen van het AMV-diploma kiezen de jongens het instrument van hun keuze en gaan ze meespelen met het leerlingenorkest. Daarnaast krijgen ze gericht les van professionele muziekdocenten en instructeurs. Zodra het juiste niveau is bereikt volgt de overstap naar het Juniorenorkest met optredens in binnen- en buitenland en de nationale kampioenschappen.

Naast oefenen en optreden worden voor de jongens van alle afdelingen samen tal van activiteiten georganiseerd, van filmavonden tot sportdagen op het strand van Katwijk. Zo maken ze veel vrienden en hebben een prachtige hobby.

De workshop zaterdag duurt een uur is geheel gratis ter kennismaking met de vereniging. De jongste jongens van 5 tot en met 7 jaar krijgen een stukje Algemene Muzikale Vorming en gaan een speciale videoclip opnemen waarin ze het geleerde kunnen laten zien. De jongens van 8 tot en met 12 jaar gaan kennismaken met alle instrumenten van DVS en mogen meedoen met het echte leerlingenorkest.

De workshop is helemaal geschikt voor alle jongens die zich al in de bus zien zitten om door heel Nederland te toeren en voor veel publiek te spelen. Strijdend om het Nederlands Kampioenschap. En zich later naar de Marchingband zien gaan om nog grotere optredens in heel Europa mee te maken. Opgeven is handig, maar is niet verplicht. Dit kan via junioren@dvskatwijk.nl, graag hierbij naam en leeftijd vermelden.

Geschreven door:Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X