Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Algemeen /Word jij adviseur van de gemeente?

Blog

Word jij adviseur van de gemeente?

Vind jij het belangrijk dat de gemeente goede plannen maakt voor jongeren?

En zou je de gemeente willen helpen om deze goede plannen te maken?

Dan is dit je kans!

De gemeente gaat aan de slag om een aantal nieuwe plannen voor jongeren te maken. Binnen dit project krijg jij de mogelijkheid om opgeleid te worden tot adviseur van de gemeente; je wordt dan Adviesvanger. Om je hierop voor te bereiden, krijg je een training. Deze training geeft je handvatten om voor een groep leeftijdsgenoten te staan en hen uit te dagen om mee te denken, ideeën aan te dragen en hun mening te geven over vragen vanuit de gemeente.

Lijkt het je wat om opgeleid te worden tot Adviesvanger?

En ben je tussen de 11 en 20 jaar?

Meld je dan snel aan via een e-mail aan mevrouw H. Kip: h.kip@katwijk.nl.

De training duurt 3 drie dagdelen en er is plek voor maximaal 12 deelnemers.

Nieuwe plannen
Er worden nieuwe plannen gemaakt voor het bestrijden van armoede onder kinderen en voor jeugd- en jongerenwerk. Naast deze nieuwe plannen zijn er ook twee bestaande projecten waar we graag willen weten hoe jongeren hier over denken. Namelijk Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en het Speelruimtebeleid.  Het is de bedoeling om met de ervaring van deze plannen een manier te vinden om jongeren vaker mee te laten denken.

Aansluiten bij de behoefte
Ook ouders en professionals worden betrokken bij het maken van de plannen. Door deze onderwerpen samen met jongeren, ouders en professionals te bespreken, verwacht de gemeente dat de kwaliteit van het beleid beter wordt en vooral dat het aansluit bij de behoefte van de doelgroep. Ook zorgt het ervoor dezelfde mensen niet meerdere keren worden benaderd om mee te denken met een onderwerp.

Planning

De jongerenparticipatie wordt in het eerste kwartaal van 2018 opgestart. Er worden eerst jongeren opgeleid tot Adviesvanger. Aan het begin van het voorjaar zijn zij klaar om brainstormsessies met jongeren te begeleiden. Daarnaast worden er in het eerste kwartaal ook Praatcafés georganiseerd, een voor ouders en een voor professionals. Voor het Armoedebeleid worden ouders apart bevraagd. Jongeren worden ook via social media en scholen opgeroepen om zich aan te melden als adviesvanger.

Persbericht Gemeente Katwijk

Geschreven door:   Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X