Mixtape.

Nieuw!

kattuk.nl/Nieuws Bestuur Politiek /Winterrassen voor Katwijkse horeca

Blog

Winterrassen voor Katwijkse horeca

Zodra de landelijke maatregelen het toelaten, mogen Katwijkse horecaondernemers een winterterras openen. Deze winterterrassen mogen open blijven tot 1 april aanstaande, de start van het reguliere terrassenseizoen. Wethouder Knape: “Covid-19 drukt een zware stempel op onze samenleving, zowel qua gezondheid als economisch. Een sector die in deze tijd veel nadeel ondervindt, is de horeca. Door hen de mogelijkheid te geven hun zomerterras ook deze winter te gebruiken, krijgen horecaondernemers letterlijk wat meer ruimte en lucht. Eerder dit jaar hebben we hen de mogelijkheid geboden hun terras met 25% te vergroten en is het zomerseizoen verlengd tot 1 november.”

Melden
Horecaondernemers hoeven geen vergunning aan te vragen, maar afhankelijk van de situatie kan aanvullend wel een vergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht/ bestemmingsplannen vereist zijn. Horecaondernemers kunnen hun plannen voor een winterterras melden via ondernemersinfo@katwijk.nl. Zij ontvangen deze week een brief met informatie. Daarnaast plaatst de gemeente de tijdelijke regels op www.overheid.nl, de gemeentepagina en liggen de regels ter inzage op het gemeentehuis.

Winterrassen
De winterterrassen zijn alleen toegestaan op het ‘normale’ terrasoppervlak en niet op de tijdelijke uitbreiding die de horeca deze zomer heeft gekregen. Bij de zomerterrassen ging het namelijk alleen om tafels en stoelen. Voor de winterterrassen kan het ook gaan om parasols en (bij voorkeur) elektrische heaters.

Geschreven door: Ingezonden

Dit bericht is ingezonden. Heb jij ook een bericht voor de site? Mail het dan (liefst met foto of poster) naar info@kattuk.nl

Geen reacties

Laat een reactie achter

X